Timo Bult Timo Bult
06/08/2019 07:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:30

Bitcoin (BTC) koers breekt de $12.000, handelsoorlog kan stijging versnellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_De_12000_dollar_handelsoorlog_kan_stijging_versnellen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) laat opnieuw een sterke stijging zien. De recente bullish bewegingen van de bitcoin koers is volgens sommigen te danken aan de economische spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Toch blijven analisten voorzichtig. De analist Josh Rager verwacht bijvoorbeeld een pullback.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $12.169 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 4,22% in waarde te zijn gestegen. Met de op dit moment nog achterblijvende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar een niveau van 68,5%. De bitcoin dominantie was voor het laatst in april 2017 zo hoog.
De tweede grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, ethereum (ETH), is op dit moment $234,28 waard na een stijging van 1,9%. Op de derde plek staat nog altijd ripple (XRP) dat na een daling van 0,24% nu $0,3232 waard is. Verder zien we dat dat litecoin (LTC) steeds dichterbij de nummer 4, bitcoin cash (BCH), komt. LTC’s marktkapitalisatie is slechts $50 miljoen lager dan die van BCH. Mogelijk zien we litecoin binnenkort dus op de vierde plek!
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner
De afgelopen dagen is er een steeds grotere koopdruk ontstaan op de bitcoin (BTC)-markt. De BTC-koers ervoer enige tijd weerstand in het $11.500-11.800-gebied maar lijkt daar nu bovenuit te breken.
De huidige rally kan aanzienlijk worden versterkt door de mogelijke devaluatie van de Yuan in China. Die dreiging heeft geleid tot een uitstroom uit de fiat-valuta. Sommige analisten denken dat een deel van die uitstroom bij bitcoin terecht zal komen.
Steeds vaker word bitcoin gebruikt als oppotmiddel ter bescherming tegen de economische onzekerheden in de wereld. Nu de handelsoorlog tussen de VS en China in volle gang is, blijft de uitkomst van dat conflict onzeker. Tom Lee van Fundstrat zei over het gebruik van bitcoin als bescherming tegen dergelijke conflicten:

De laatste paar jaar was bitcoin echt gecorreleerd met de dollar … Dit jaar is bitcoin daar vanaf bewogen, omdat de dollar gedaald is en bitcoin juist gestegen. BTC is daarnaast negatief gecorreleerd met de aandelenmarkt en positief gecorreleerd met goud. Ik denk dat bitcoin bewijst een hedge te zijn tegen wereldwijde risico’s.

Bitcoin steeg minder dan een uur geleden door de $12.000. Een mooie prijsbeweging, maar toch blijft Josh Rager voorzichtig. Hij verwacht een pullback:

Prijs kan niet voor altijd blijven stijgen
Verwacht een eventuele pullback van de bitcoin-prijs, hetzij op dit niveau of hoger dan $12k
Maar dat betekent niet per se bearish
Het is niet meer dan normaal om te consolideren en zelfs terug te zakken na een sterke beweging
Ik blijf bullish, tenzij er een close onder de $11k is

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1158374160478953472
Heb je gisteren de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement