Timo Bult Timo Bult
27/07/2019 08:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2019 08:49

Bitcoin (BTC) koers breekt trendlijn opnieuw, stijgt weer boven de $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_tendlijn_opnieuw_stijgt_weer_boven_10000_dollar_bitcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Opnieuw hebben de bulls bitcoin (BTC) boven de $10.000 gekregen. De recente stijging lijkt het gevolg te zijn van een uitbraak boven de dalende trendlijn die de afgelopen dagen werd gevormd. Het volume blijft echter laag nu de bitcoin koers de afgelopen uren weer iets is teruggezakt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.108 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 3,17% in waarde te zijn gestegen. Binnen de rest van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zien we vergelijkbare stijgingen. Bitcoin is daarmee ook de grootste stijger van dit moment.
Net buiten de top 10 zien we verder dat TRON (TRX) nog een plek af heeft moeten staan. Dit keer moest het wijken voor cardano (ADA). TRX komt hierdoor op de 12e plek terecht.
Bitcoin schommelde de afgelopen dagen steeds rond de $10.000. De koers vormde een dalende trendlijn die helemaal terug doorgetrokken kan worden naar de piek die bitcoin op 10 juli wist te bereiken.
BTC testte deze lijn op 25 juli al maar wist hier op dat moment nog niet doorheen te breken. Uiteindelijk lukte dat afgelopen nacht toch. Het brak zowel boven de trendlijn als boven de 50- en 100-Moving Average (MA) uit.
De 200-MA, die zich op ongeveer $10.220 bevindt, bood uiteindelijk te sterke weerstand. Hierdoor kon bitcoin niet verder stijgen en zakte het weer iets terug.
Voor nu liggen de belangrijkste resistance-niveaus op $10.100 en $10.200 en de 200-MA. Bij verdere dalingen moeten traders de $10.000 in de gaten houden, daar kan de koers namelijk support vinden.
Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie