Timo Bult Timo Bult
27/07/2019 08:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2019 08:49

Bitcoin (BTC) koers breekt trendlijn opnieuw, stijgt weer boven de $10.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_tendlijn_opnieuw_stijgt_weer_boven_10000_dollar_bitcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Opnieuw hebben de bulls bitcoin (BTC) boven de $10.000 gekregen. De recente stijging lijkt het gevolg te zijn van een uitbraak boven de dalende trendlijn die de afgelopen dagen werd gevormd. Het volume blijft echter laag nu de bitcoin koers de afgelopen uren weer iets is teruggezakt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.108 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 3,17% in waarde te zijn gestegen. Binnen de rest van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie zien we vergelijkbare stijgingen. Bitcoin is daarmee ook de grootste stijger van dit moment.
Net buiten de top 10 zien we verder dat TRON (TRX) nog een plek af heeft moeten staan. Dit keer moest het wijken voor cardano (ADA). TRX komt hierdoor op de 12e plek terecht.
Bitcoin schommelde de afgelopen dagen steeds rond de $10.000. De koers vormde een dalende trendlijn die helemaal terug doorgetrokken kan worden naar de piek die bitcoin op 10 juli wist te bereiken.
BTC testte deze lijn op 25 juli al maar wist hier op dat moment nog niet doorheen te breken. Uiteindelijk lukte dat afgelopen nacht toch. Het brak zowel boven de trendlijn als boven de 50- en 100-Moving Average (MA) uit.
De 200-MA, die zich op ongeveer $10.220 bevindt, bood uiteindelijk te sterke weerstand. Hierdoor kon bitcoin niet verder stijgen en zakte het weer iets terug.
Voor nu liggen de belangrijkste resistance-niveaus op $10.100 en $10.200 en de 200-MA. Bij verdere dalingen moeten traders de $10.000 in de gaten houden, daar kan de koers namelijk support vinden.
Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie