Timo Bult Timo Bult
28/06/2021 07:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2021 07:39

Bitcoin (BTC) koers breekt uit en bereikt volgende weerstand, ethereum (ETH) blinkt uit!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit en bereikt volgende weerstand, ethereum (ETH) breekt en blinkt uit

Na een kort oponthoud bij de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek is de bitcoin (BTC) koers afgelopen nacht alsnog uitgebroken! Hiermee is bitcoin aangekomen bij de volgende belangrijke weerstand. Het is echter ethereum (ETH) dat in de top 10 uitblinkt.

Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) breekt uit, lukt dat ook bij de $35.000?

Gisterochtend kwam bitcoin aan bij de $33.000 na een aardige stijging vanuit het $30.000-gebied. Daar kwam de koers echter de 4-uurs 50-MA tegen waaronder BTC de rest van de dag zijwaarts bleef handelen. Tot gisternacht 12:00. Toen wist bitcoin namelijk alsnog uit te breken.

En dat ging weer snel. Gepaard met een aardige toename in volume steeg bitcoin in een uur tijd 5% in waarde. Dat betekent dat bitcoin in dat tijdsbestek met $1.700 in waarde toenam. Hier stuit bitcoin echter op een belangrijke weerstand, de $35.000.

Bitcoin handelde hier op 25 juni voor het laatst. Toen lukte het de bulls niet om uit te breken. In plaats daarvan zakte bitcoin juist weer terug naar de $30.000 waarna het sentiment weer wat bearisher werd. De recente beweging is echter een positief teken. Nu wordt het belangrijk voor de bulls om de $35.000 ook te breken om zo een hogere high neer te kunnen zetten. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $34.911 op crypto exchange Coinbase.

Zien we de koers nu een zogenaamd “Adam and Eve” patroon vormen? De bekende analist Luke Martin houdt de situatie in ieder geval goed in de gaten:

Advertentie

Ethereum (ETH) breekt en blinkt uit

Werpen we een blik op de top 10 cryptocurrencies dan zien we ethereum hard stijgen! De grootste altcoin op de markt staat 9% in de plus en weet hiermee weer boven de $2.000 uit te komen. ETH is nu $2.029 waard. Verder zien we cardano (ADA) met 4,6% en dogecoin (DOGE) met 5,6% stijgen. Een groenkleurende top 10 dus!

Verder valt de opmars van stablecoins in de top 10 op. Eerder was tether (USDT) nog de enige stablecoin in de top van grootste cryptocurrencies. Nu zijn daar USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD) bijgekomen.

De grootste stijger van de top 100 is internet computer (ICP). De nummer 20 corrigeerde de afgelopen tijd hard maar wist het afgelopen etmaal met bijna 50% in waarde te stijgen! Al met al steeg de cryptomarkt met 4,5% in waarde en zijn alle cryptocurrencies bij elkaar nu $1,38 biljoen waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie