Timo Bult Timo Bult
19/10/2020 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2020 15:29

Bitcoin (BTC) koers breekt uit, zetten we dit keer wel door?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit, zetten we dit keer wel door

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Lukt het de bulls dan eindelijk om de bitcoin (BTC) koers boven de belangrijke weerstandszone bij $11.500 te drukken? Bitcoin lijkt op dit moment in ieder geval goed op weg te zijn, de koers bevindt zich namelijk boven dit prijsniveau. In dit artikel lees je de belangrijkste informatie omtrent de crypto-markt van dit moment!

Bitcoin (BTC) breekt uit maar volgende obstakel ligt al op de loer

Zo’n 24 uur geleden hinkte bitcoin al tegen $11.500 aan. Dit prijsniveau biedt sinds 10 oktober weerstand en is een groot obstakel op de weg naar $12.000. Afgelopen nacht leek het er al even op dat een uitbraak ging gebeuren, toen werd namelijk een high gevormd van $11.544.
Verder dan dat kwamen de bulls op dat moment niet, een kleine retrace bracht de bitcoin prijs terug tot aan de 50- en 100-uurs Moving Averages (MA’s) bij $11.400. Vanaf daar kon de BTC koers echter weer stijgen om vanmiddag rond 14:00 uur door te kunnen breken.
In ongeveer vier uur tijd steeg bitcoin van een prijs van $11.470 tot een high van $11.725. Hiermee is bitcoin aangekomen bij het volgende belangrijke prijsgebied, namelijk $11.750. Dit is het maandelijkse hoogtepunt dat op 12 oktober werd bereikt. Een verdere doorbraak boven dit niveau zou een goed teken zijn voor een verdere beweging richting $12.000!
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.696 op cryptocurrency exchange Coinbase en dus is de strijd nog niet gestreden. Een goed teken is dat het handelsvolume aan begint te trekken gedurende deze beweging. De komende uren zal duidelijk worden of we doorzetten of dat we, net als de vorige twee tests, weer net zo hard terugzakken. Fingers crossed!

Live AMA: Vanavond om 20:00 uur!

De bitcoin koers kon geen beter moment kiezen om uit te breken. Vanavond houden de analisten John en Stef namelijk een Ask-Me-Anything (AMA) sessie. Een uur lang kan jij hen vragen wat je wilt weten over Bitcoin, de markt en wat zij van de huidige situatie omtrent corona vinden. Vind hier meer informatie over de AMA en zorg dat je erbij bent, dit wil je namelijk niet missen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie