Timo Bult Timo Bult
23/04/2021 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2021 09:05

Bitcoin (BTC) koers crasht onder $50.000: Was Joe Biden de boosdoener?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers crasht onder $50.000 Was Joe Biden de boosdoener

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) prijs bevindt zich op het laagste punt sinds begin maart nadat de correctie die vorig weekend werd ingezet de afgelopen nacht is doorgezet. Waar komt deze verdere neerwaartse beweging vandaan? Daarvoor moeten we wellicht naar de plannen van de Amerikaanse president Joe Biden kijken.

Gisteren aan het einde van de middag zakte bitcoin plotseling door de support bij $54.000 nadat de koers hier al een tijdje vlak boven handelde. Nieuws omtrent een nieuw plan van Biden zorgde waarschijnlijk voor de voortzetting van de onzekerheid in de markt.

Biden wil namelijk de vermogenswinstbelasting flink gaan opschroeven. Uit berichtgeving van Bloomberg blijkt dat dit zelfs bijna verdubbeld kan gaan worden voor vermogende individuen naar 39,6% tot in sommige gevallen zelfs 43,4%. Op dit moment is dat nog 20%; oneerlijk vindt de regering van Biden. Dit is namelijk een lager percentage dan wat sommige werknemers in de Verenigde Staten betalen over hun inkomen.

Met het geld wil Biden naar verluidt verschillende sociale ontwikkelingsplannen gaan bekostigen. Het gaat op dit moment nog om informatie afkomstig van bronnen die bekend zijn met het voorstel. Het plan zal volgende week bekend gemaakt worden, aldus de bronnen. Echter ging het nieuws meteen snel rond en zagen de Amerikaanse beurzen direct een negatieve beweging.

En dus ook bitcoin en veel altcoins. Bitcoin zakte zelfs onder de psychologische grens van $50.000, een prijspunt dat voor het laatst begin maart werd aangetikt. Ethereum (ETH) zakte terug tot $2.000 na gisteren nog de $2.650 aangetikt te hebben. Cardano (ADA) ging onderuit van een prijs van $1,27 naar $1. De klappen zijn dus aanzienlijk!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie