Timo Bult Timo Bult
24/01/2020 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:47

Bitcoin (BTC) koers daalt verder en nadert belangrijke support, altcoins kleuren opnieuw rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt verder en nadert belangrijke support, altcoins kleuren opnieuw rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur verder terug gezakt nadat het eergisteren de daling inzette. Gisteren kleurde de cryptomarkt daardoor rood en vandaag kleurt de markt nog een tikkeltje donkerder rood.
Zo zakte ethereum (ETH) 3,4% in waarde over de afgelopen 24 uur, waarmee ETH op dit moment 159,20 waard is volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) zakt 4,2% in waarde en is nu $0,2204 waard. De harde klappen vallen bij bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV). Zo staat BCH 8,7% in de min met een waarde van $309,3. BSV, de nummer 5, staat daarnaast 9,6% in de min waarmee het $256,20 waard is. BSV is op dit moment de grootste daler van de top 10.
Als gevolg van de verder dalende koersen de afgelopen 24 uur, zakt de totale marktkapitalisatie verder terug. De cryptomarkt zakte van $236,7 miljard naar een waarde van $228,4 miljard. De bitcoin dominantie neemt juist iets toe aangezien bitcoin iets minder hard daalt dan de rest. Zijn dominantie neemt daarmee iets toe en staat nu op 66,3%.

‘Bitcoin stijgt door oorzaak waar nog weinig mensen over praten’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De afgelopen 24 uur is de BTC koers verder teruggezakt. Zo is het door de $8.400 heen gezakt en bereikte het een low van $8.267. Gisteravond kon bitcoin overigens nog wel een kleine stuiter maken waarmee het de $8.400 kon testen. Dit leidde uiteindelijk niet tot een verder herstel.
Daarmee komt de volgende support-zone, bij $8.000, steeds dichterbij. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.305 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Mocht bitcoin de daling doorzetten dan is de $8.000 dus een belangrijk prijspunt. Hier bevindt zich de 100-dagen Moving Average (MA) en vond de koers in het verleden vaker support. Hieronder ligt nog op $7.900 nog een belangrijk prijsniveau. Hier bevindt zich namelijk de 50-weken MA, welke mogelijk steun kan bieden.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie