Timo Bult Timo Bult
22/06/2021 18:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2021 18:16

Bitcoin (BTC) koers dipt onder $30.000, vormt mogelijk dit positieve signaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers dipt onder $30.000, vormt mogelijk dit positieve signaal

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is billenknijpen geblazen! De bitcoin (BTC) koers is vandaag aangekomen bij de $30.000, een zeer belangrijk support-niveau voor de bulls om BTC boven te houden. De eerste reactie in dit prijsgebied lijkt enigszins positief te zijn met een aardige rebounce die de prijs op dit moment weer een stuk omhoog laat stuiteren.

Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) prijs tikt weer de $30k aan, wat gebeurde er toen?

Vandaag heeft bitcoin voor het eerst sinds 19 mei weer de $30.000 aangetikt. De koers ging er zelfs even onder en vormde rond 15:00 een low van $28.800. De laatste keer dat deze prijs aangetikt werd is alweer even geleden. Dat was namelijk eind januari dit jaar. Dat was destijds het dieptepunt van een correctie van 30%.

Dat deze zone rond de $30.000 een belangrijke steunzone is, was daarom al duidelijk. De koers vond hier dus in januari al eens steun en deed dit de afgelopen maanden ook enkele keren. Maar wat gebeurde er precies toen bitcoin onder de $30.000 terecht kwam?

De bitcoin koers dipte er even onder maar dit veroorzaakte meteen een enorme piek in handelsvolume dat uiteindelijk overwegend koopvolume bleek. De prijs van bitcoin is op dit moment $32.475 op crypto exchange Coinbase.

Kortom, een hoop handelaren stonden al met de portemonnee klaar om onder de $30.000 flink bij te kopen. Het handelsvolume was in een maand tijd niet meer zo groot. Ook Tempting Beef, een on-chain analist, viel op dat er direct grote hoeveelheden bitcoin werden weggestuurd vanaf de exchanges, wat doorgaans een positief teken is dat whales inslaan tijdens de dip. Wel stelt hij dat de instroom van bitcoins op exchanges er vooralsnog bearish uitziet.

“Ik wil geen tegenstrijdige informatie delen omdat de instroom er slecht uitziet, maar als je je afvraagt wie er koopt, zie ik enkele pieken in de uitstroom.”

Advertentie

Een bullish teken op de dagelijkse grafiek?

Ondanks dat de situatie er nog steeds gammel uitziet met een bitcoin koers die de afgelopen dagen hard is gedaald en toenemende bitcoin instromen op exchanges, is er alsnog een klein positief signaal te zien. Op de dagelijkse grafiek zien we de relative strength index (RSI) namelijk nog steeds hogere lows neerzetten.

Dit terwijl de koers de afgelopen maand overwegend zijwaarts beweegt met vandaag dus een lagere low, zit de RSI in een opwaartse trend. Dit noemt men ook wel een bullish divergence. Dit is een signaal dat een mogelijke trendommekeer kan tonen.

Het hoeft echter niet te betekenen dat dit ook zal gebeuren. De macro situatie wordt nog steeds overheerst door paniek door China’s harde optreden tegen bitcoin miners. Of de inslaande whales rond dit prijsniveau genoeg zullen zijn om weer wat vertrouwen te wekken zal de komende dagen moeten blijken. Uiteindelijk hangt het allemaal af van je perspectief hoe je deze situatie ervaart!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie