Timo Bult Timo Bult
14/08/2020 06:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2020 06:42

Bitcoin (BTC) koers doorbreekt weerstand, ethereum (ETH) eindelijk boven de $400!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers doorbreekt weerstand, ethereum (ETH) eindelijk boven de $400!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bitcoin (BTC) koers gelukt om boven een belangrijke weerstandszone uit te komen. Hiermee staat de deur richting de $12.000 weer open voor de bulls. Het zijn echter opnieuw de altcoins die grote stijgingen laten zien waarbij dit keer ethereum (ETH) wel door de belangrijke $400 kon breken!

Bitcoin (BTC) stijgt door de $11.600 heen

Gisteravond rond 21:00 kon bitcoin plotseling weer stijgen nadat het ’t grootste deel van de dag horizontaal handelde. Rond middernacht bereikte de koers de weerstandszone bij $11.600 waar ook de 100-, en 200-Moving averages (MA’s) zich op de uurlijkse grafiek bevinden.
Terwijl bitcoin hier de afgelopen dagen moeite had, steeg de koers gisternacht vrijwel zonder moeite door. Een high werd bereikt bij $11.847 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.748 op Coinbase en is de bitcoin koers dus weer iets teruggezakt. De koers blijft echter vooralsnog dus boven de $11.600.
Met bitcoin weer boven deze weerstandszone is nu de $12.000 weer belangrijk om in de gaten te houden. Dit prijsgebied biedt al sinds begin augustus sterke weerstand. Omlaag zou een bevestiging van support bij $11.600 positief zijn.

Altcoins stijgen weer hard, ethereum doet een goede zet

Bitcoin maakt dus een positieve stap omhoog, al is het in vergelijking met de altcoins een relatief kleine stap. Waar bitcoin 1,4% in het groen staat, stijgt de grootste altcoin, ethereum, met maar liefst 7,5% naar een waarde van $426,50. De $400 lijkt dus eindelijk gebroken te zijn. Dit prijsniveau kan vergeleken worden met de $12.000 waar bitcoin mee stoeit en de doorbraak hiervan is dus een zeer positief signaal.
Ook ripple (XRP) steeg de afgelopen 24 uur aardig en staat 4,5% in het groen. XRP is nu $0,2977 waard. Net buiten de top 10 is TRON (TRX) met een stijging van 16% te vinden. Deze stijging heeft mogelijk te maken met een onlangs aangekondigde samenwerking met waves, dat zelf 36,6% in de plus staat. Samen willen de projecten de massa-adoptie van decentralized finance (DeFi) gaan faciliteren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie