Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers en zoekopdrachten naar “Bitcoin” vertonen correlatie

In 2017, toen Bitcoin (BTC) zijn piek bereikte in prijs en populariteit, werd het al eens waargenomen; een onderlinge correlatie tussen de bitcoin-koers en zoekopdrachten. Terwijl het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin een stijging zag, werd eenzelfde stijging waargenomen in de prijs van de grootste cryptocurrency. Nu, volgens SemRush, zien zoekmachines de opdrachten rondom Bitcoin weer stijgen naar het niveau van 2017.

CryptoCompare zag ook een stijgende lijn in de zoekopdrachten op Google; Aan het begin van 2017, toen bitcoin slechts op $1.000 stond, waren er rond de 3,3 miljoen zoekopdrachten, waarna de koers steeg naar $20.000 in december en er maar liefst 45,5 miljoen keer naar “Bitcoin” gezocht werd. Toen dit jaar maart de prijs daalde, zag het aantal zoekopdrachten, met 6,1 miljoen, een daling van 86%.

- Advertentie -

Een andere waarneming van CryptoCompare was dat toen de traditionele markten en financiële sector in slecht weer zaten, het aantal zoekopdrachten een piek van 13,6 miljoen bereikte. Veel experts in het crypto-ruim zagen dit als een teken dat beleggers BTC en andere cryptocurrencies beschouwden als een afdekking tegen de volatiele aandelenmarkt.

Met dit argument verwijzen experts naar de meest recente marktontwikkeling van Bitcoin, namelijk de halving. Velen verwachten dat de halving de prijs zal gaan laten pieken, zo bereikt óók de zoekterm “Bitcoin halving” een recordhoogte.

Volgens de CEO van Digital Assets Data, Mike Alfred, is er daadwerkelijk een relatie tussen de koers van bitcoin en zijn populariteit in de zoekmachines. Ondanks dat Bitcoin op het moment nog redelijk onbekend is bij de grote massa, zal bij de ontwikkeling van een bullish marktsentiment, de stroom van nieuwkomers gedwongen worden zelf onderzoek te doen.

“We horen en zien toenemende interesse in Bitcoin bij particulieren. Het ongekende tijdperk van stimulus en geld afdrukken heeft veel mensen naar bitcoin geleid als alternatief voor het monetair systeem.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.242,29 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.242,29 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...