Timo Bult Timo Bult
01/07/2021 17:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 17:59

Bitcoin (BTC) koers grafiek is “beslist negatief,” zegt investeringslegende Peter Brandt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers grafiek is beslist negatief, zegt investeringslegende Peter Brandt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Al vijf weken lang vormt de bitcoin (BTC) koers een zijwaartse beweging. Ook de positieve beweging gisteren zorgde niet voor een uitbraak uit de huidige prijszone. De legendarische handelaar Peter Brandt is nog steeds licht bearish en houdt gezien de huidige situatie de onderste zone van deze range goed in de gaten.

Eind 2020 en begin 2021 zaten we nog zowat elke dag op het puntje van onze stoel. The sky is the limit was het motto gedurende de periode nadat bitcoin door de vorige all-time high (ATH) bij $20.000 brak. Toen paniek uitbrak als gevolg van China’s harde aanpak, sloeg het sentiment met 180 graden om.

De koers maakte een van de grootste correcties ooit door. Op het moment van schrijven handelt bitcoin nog altijd in het $30.000-gebied na eerder nog een ATH neer te hebben gezet van in de $60.000. En nu is het al vijf weken een saaie bedoening wat betreft de bitcoin koers.

Waar we de afgelopen dagen misschien weer wat optimistischer werden, houdt Brandt de bears nog altijd in gedachte. Voor hem is de dagelijkse grafiek nog altijd bearish getint, aldus de legendarische handelaar op Twitter:

“De rechthoek van 5 weken blijft zich vormen. De daggrafiek is beslist negatief. De bewijslast ligt bij de Bulls, tenzij ze BTC boven de $ 29.000 kunnen houden.”

Brandt verwacht dus enige verdere neerwaartse bewegingen en wellicht ook weer een bezoekje aan de $30.000 support. Mocht de koers onder de $29.000 duiken dan slaan de deuren naar een diepere prijszone open.

Ondanks dat de handelaar negatief is voor de komende periode, benadrukte Brandt begin vorige maand nog dat hij nog altijd gelooft in een bitcoin prijs van $100.000. Dit betreft echter een bitcoin prijsverwachting voor de lange termijn, zoals je in dit artikel kan lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie