Timo Bult Timo Bult
01/07/2021 17:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 17:59

Bitcoin (BTC) koers grafiek is “beslist negatief,” zegt investeringslegende Peter Brandt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers grafiek is beslist negatief, zegt investeringslegende Peter Brandt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Al vijf weken lang vormt de bitcoin (BTC) koers een zijwaartse beweging. Ook de positieve beweging gisteren zorgde niet voor een uitbraak uit de huidige prijszone. De legendarische handelaar Peter Brandt is nog steeds licht bearish en houdt gezien de huidige situatie de onderste zone van deze range goed in de gaten.

Eind 2020 en begin 2021 zaten we nog zowat elke dag op het puntje van onze stoel. The sky is the limit was het motto gedurende de periode nadat bitcoin door de vorige all-time high (ATH) bij $20.000 brak. Toen paniek uitbrak als gevolg van China’s harde aanpak, sloeg het sentiment met 180 graden om.

De koers maakte een van de grootste correcties ooit door. Op het moment van schrijven handelt bitcoin nog altijd in het $30.000-gebied na eerder nog een ATH neer te hebben gezet van in de $60.000. En nu is het al vijf weken een saaie bedoening wat betreft de bitcoin koers.

Waar we de afgelopen dagen misschien weer wat optimistischer werden, houdt Brandt de bears nog altijd in gedachte. Voor hem is de dagelijkse grafiek nog altijd bearish getint, aldus de legendarische handelaar op Twitter:

“De rechthoek van 5 weken blijft zich vormen. De daggrafiek is beslist negatief. De bewijslast ligt bij de Bulls, tenzij ze BTC boven de $ 29.000 kunnen houden.”

Brandt verwacht dus enige verdere neerwaartse bewegingen en wellicht ook weer een bezoekje aan de $30.000 support. Mocht de koers onder de $29.000 duiken dan slaan de deuren naar een diepere prijszone open.

Ondanks dat de handelaar negatief is voor de komende periode, benadrukte Brandt begin vorige maand nog dat hij nog altijd gelooft in een bitcoin prijs van $100.000. Dit betreft echter een bitcoin prijsverwachting voor de lange termijn, zoals je in dit artikel kan lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie