Timo Bult Timo Bult
16/07/2019 07:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2019 07:23

Bitcoin (BTC) koers herstelt maar komt aan bij sterke weerstand, dominantie neemt verder toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stoeit met de 100-MA na flinke correctie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de sterke correctie gisteren is bitcoin (BTC) op dit moment weer aan het herstellen. Daarmee brak het een aantal belangrijke resistance-niveaus. Ook de bitcoin dominantie stijgt nog verder, echter is dit niets bijzonders volgens een analist. Nu krijgen de bulls te maken met sterke weerstand en is het nog maar de vraag of het hen lukt om deze te doorbreken.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.697,94 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 4,17% in waarde te zijn gestegen. Het herstel bij bitcoin SV (BSV) en bitcoin cash (BCH) is nog een stuk beter. De altcoins staan respectievelijk 8,62% en 8,57% in de plus. Daarmee is BSV $129,84 waard en BCH $308,99.
Na het herstel dat bitcoin afgelopen nacht inzette is de bitcoin dominantie verder toegenomen. Met een totale marktkapitalisatie van $287,9 miljard en die van bitcoin $191,3 miljard komt de bitcoin dominantie uit op 66,4%. Alhoewel dit niveau lang geleden voor het laatst gezien werd, is het volgens de analist Luke Martin niets bijzonders:

$BTC dominantie van minder dan 50-60% is zeldzaam in vergelijking met het historische gemiddelde van ~ 80%.

Ik verwacht dat een alt window nog steeds zal komen, maar het is belangrijk om te weten dat het feit dat $BTC een groter deel van de crypto markt uitmaakt, de norm is – en niets bijzonders is.


Bitcoin wist de afgelopen nacht goed te herstellen. Het brak tijdens de stijging zowel de $10.500 als de $10.800. Toen de bitcoin koers eenmaal aankwam bij $11.000 was de weerstand echter te groot. Daardoor zakte bitcoin weer onder de $10.800, waar het zich nu bevindt.
Op dit moment ligt de eerstvolgende resistance op $10.800 met daarboven de $11.000. Mocht het de bulls lukken deze resistances te doorbreken dan kan de koers zijn weg omhoog gaan vervolgen richting de $11.500. Lukt dit niet dan is de kans aannemelijk dat de koers zijn weg naar beneden voortzet richting de supports op $9.500 en $9.000, zoals Crypto Insider David aangaf in zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie