Kevin Schijven Kevin Schijven
09/09/2020 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2020 13:08

Bitcoin (BTC) koers kan hard stijgen in oktober maar wat staat ons nog te wachten in september?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers kan hard stijgen in oktober maar wat staat ons nog te wachten in september?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Kraken, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, bracht op 8 september zijn maandelijkse volatiliteitsrapport uit. In het rapport benoemt de beurs enkele van de grootste marktontwikkeling van de afgelopen maand en wat te verwachten valt van de bitcoin (BTC) koers de komende tijd.


Kraken meldt in het rapport dat augustus gemiddeld de op één na slechtst presterende maand is voor bitcoin. Dit jaar kwam het maandelijkse rendement op +3% uit, wat iets hoger is dan het gemiddelde. Tegelijkertijd viel de maandelijkse volatiliteit van bitcoin in augustus naar 44%, het op een na laagste ooit gemeten terwijl het gemiddeld juist één van de volatielste maanden is.
Kraken voegt daaraan toe dat, historisch gezien, september gemiddeld de slechtste presterende maand is voor bitcoin met een gemiddeld rendement van -7%. Dat valt wellicht dit jaar ook te verwachten. Historisch gezien is september ook de minst volatiele maand en de kans is groot dat de volatiliteit van de BTC-koers de komende weken verder afneemt, stelt Kraken.


Kraken voorspelt niet alleen maar onheil. Het rapport meldt dat de volatiliteit van de koers van bitcoin 12 keer sinds zijn bestaan omlaag is gezakt naar 15 tot 30%, wat het “surpressed pockets” noemt. Vervolgens stijgt de volatiliteit gemiddeld naar 140% en een rendement van +196% in 94 dagen. Kraken meldt dat 38 dagen zijn verstreken sinds de volatiliteit naar 23% zakte op 24 juli.


Op 24 juli lag de prijs op ongeveer $9,550. Een toename van 196% zou de koers van bitcoin richting $19.000 duwen en erg dicht bij zijn oude all-time high (ATH) brengen. Dat zou wellicht over 47 dagen kunnen zijn (38 dagen + 9 dagen in september). Neem dit echter met een grote korrel zout.
Verder meldt het rapport dat de positieve correlatie van bitcoin met de S&P 500 en goud begin augustus behoorlijk toenam. Op 10 augustus bereikte de correlatie tussen bitcoin en goud zelfs een ATH van 0,97. Sindsdien is deze correlatie weer behoorlijk afgenomen, meldt het rapport.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie