Bitcoin (BTC) koers koelt verder af na vinden van weerstand, deze altcoin ziet dubbele rode cijfers

De afgelopen 24 uur is de bitcoin (BTC) koers afgekoeld nadat een nieuwe all-time high (ATH) werd bereikt. Hiermee lijkt de eerste grote weerstand gevonden te zijn na de enorme stijging van de afgelopen dagen.

Bitcoin (BTC) koelt verder af

Na de stijging van ruim 20% sinds afgelopen woensdag vond bitcoin de eerste grote weerstand bij $23.700. Een nieuw record werd bereikt van $23.777 per bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase.

Dat bitcoin in deze prijszone wat afkoelt is niet gek. Zo toonde de Relative Strength Index (RSI) op de lagere tijdsframes al wat bearish signalen en was de markt flink overbought geraakt door de snelle stijging.

Bovendien was het prijsgebied waar bitcoin zijn piek vormde ook het technische target voor de uitbraak uit het stijgende driehoekspatroon dat sinds eind november werd gevormd.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $22.769. Voor nu ligt het eerstvolgende obstakel dus bij $23.700 in de buurt. Omlaag lijkt de $22.400 nu steun te kunnen bieden.

Ripple (XRP) ziet wederom sterke daling

Ook de altcoins dalen op dit moment iets. Ethereum (ETH) zakt 3,6% in waarde en is $645 waard. Litecoin (LTC) kan echter alsnog een klein beetje stijgen en staat 0,5% in het groen. LTC is nu $107,2 waard.

Ripple (XRP) krijgt op dit moment een behoorlijke klap. De nummer 3 crypto staat namelijk 11% in het rood en is nu $0,5674 waard.

Al met al is de gehele cryptomarkt nu precies evenveel waard als 24 uur geleden. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn $647,8 miljard waard. De consolidatie van de koersen gaat daarnaast gepaard met een behoorlijke afname in het handelsvolume. De afgelopen 24 uur is het totale handelsvolume met 19% teruggezakt.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.237,40 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.380,60 Kopen
2
Litebit
€26.398,20 Kopen
3
SATOS
€26.690,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...

Bitcoin Max: Waarom bitcoin geen piramidespel is

Als je voor het eerst met bitcoin in aanraking komt is het nog niet eens zo gek om tot de conclusie te komen dat...

Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

De bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) Uniswap heeft een nieuw record bereikt. Nooit eerder werd er in een maand tijd voor zoveel dollars aan...

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...