Timo Bult Timo Bult
18/12/2020 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2020 18:47

Bitcoin (BTC) koers koelt verder af na vinden van weerstand, deze altcoin ziet dubbele rode cijfers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijgt in eerste uren van het nieuwe jaar naar een nieuw prijs record!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur is de bitcoin (BTC) koers afgekoeld nadat een nieuwe all-time high (ATH) werd bereikt. Hiermee lijkt de eerste grote weerstand gevonden te zijn na de enorme stijging van de afgelopen dagen.

Bitcoin (BTC) koelt verder af

Na de stijging van ruim 20% sinds afgelopen woensdag vond bitcoin de eerste grote weerstand bij $23.700. Een nieuw record werd bereikt van $23.777 per bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase.
Dat bitcoin in deze prijszone wat afkoelt is niet gek. Zo toonde de Relative Strength Index (RSI) op de lagere tijdsframes al wat bearish signalen en was de markt flink overbought geraakt door de snelle stijging.
Bovendien was het prijsgebied waar bitcoin zijn piek vormde ook het technische target voor de uitbraak uit het stijgende driehoekspatroon dat sinds eind november werd gevormd.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $22.769. Voor nu ligt het eerstvolgende obstakel dus bij $23.700 in de buurt. Omlaag lijkt de $22.400 nu steun te kunnen bieden.

Ripple (XRP) ziet wederom sterke daling

Ook de altcoins dalen op dit moment iets. Ethereum (ETH) zakt 3,6% in waarde en is $645 waard. Litecoin (LTC) kan echter alsnog een klein beetje stijgen en staat 0,5% in het groen. LTC is nu $107,2 waard.
Ripple (XRP) krijgt op dit moment een behoorlijke klap. De nummer 3 crypto staat namelijk 11% in het rood en is nu $0,5674 waard.
Al met al is de gehele cryptomarkt nu precies evenveel waard als 24 uur geleden. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn $647,8 miljard waard. De consolidatie van de koersen gaat daarnaast gepaard met een behoorlijke afname in het handelsvolume. De afgelopen 24 uur is het totale handelsvolume met 19% teruggezakt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie