Timo Bult Timo Bult
04/10/2021 14:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2021 14:07

Bitcoin (BTC) koers komt dichtbij $50.000, maar bears geven niet op – Deze altcoin steeg 118%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers komt dichtbij $50.000, maar bears geven niet op - Deze altcoin steeg 118%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

$48.000 blijft het grote te overwinnen obstakel voor de bitcoin (BTC) bulls. Ondanks een aardige stijging gisteravond lukte het de koers niet verder door te stomen richting $50.000. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) test het water boven $48.000

Al meer dan drie dagen handelt bitcoin vlak onder $48.000. Gisteravond leek het de bulls even te gaan lukken om door te breken. Met een kleine piek in handelsvolume steeg de koers tot een hoogtepunt van $49.300. Maar al gauw drukten de bears de koers alsnog weer terug, wat benadrukt dat de weerstand in deze zone niet zo snel gebroken kan worden.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $47.855. Nog altijd handelt de koers dus in de buurt van de weerstand. Een overtuigende doorbraak zou de weg open kunnen gooien naar $50.000, het volgende obstakel op de weg omhoog. Heb je de technische analyses van Michiel en John vanochtend gemist? Bekijk dan hier de video van Michiel, en hier de video van John terug!

Het is ondertussen bekend dat hodlers blijven kopen en hun posities vergroten. Dit is over het algemeen een positief teken. Bitcoin Archive, een bekend Twitter-account dat belangrijke ontwikkelingen omtrent Bitcoin bijhoudt, noemt het feit dat de prijs dit op dit moment niet weerspeigelt een kans:

Advertentie

Terra (LUNA) nadert top 10

De altcoins in de top 10 kleuren over het algemeen rood en volgen daarmee de lichte afwijzing van bitcoin gisteravond. Ethereum (ETH) staat 1% in de min maar bevindt zich nog altijd boven $3.000. Ethereum is nu $3.404 waard. Binance coin (BNB) en cardano (ADA) wisselen de derde plaats op basis van marktkapitalisatie met elkaar af. BNB staat 0,7% in de min terwijl ADA 2,8% daalt. Cardano zakt door deze daling weer uit de top 3.

Vlak buiten de top 10 zien we een opvallende stijger. LUNA, nu te vinden op plek 11, staat 7,2% in de plus! Over de afgelopen 7 dagen staat de altcoin zelfs bijna 30% in het groen. Toch is LUNA niet de grootste stijger van dit moment. Dat is axie infinity (AXS). De cryptocurrency van het non-fungible token (NFT) spel staat 35% in de plus. AXS steeg de afgelopen week zelfs 118%!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie