Timo Bult Timo Bult
20/07/2021 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2021 09:44

Bitcoin (BTC) koers: Markt is extreem verdeeld, volatiliteit om de hoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers Markt is extreem verdeeld, volatiliteit om de hoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is afgelopen nacht onder de $30.000 gedoken en de neerwaartse trend zet dus door. Deze beweging komt ondanks het feit dat er toch wat bullish signalen te zien waren de afgelopen tijd. Gisteren publiceerde blockchain-analysebedrijf Glassnode een rapport met daarin zowel het bearish als bullish scenario voor bitcoin.

Het rapport begint met waarom een bearish vervolg de komende tijd mogelijk zou zijn. Een factor die Glassnode noemt is de discount op de aandelen van Grayscale’s Bitcoin Trust-fonds. Dit is het verschil tussen de daadwerkelijke bitcoin prijs en de waarde van de aandelen van het fonds. De waarde van de aandelen ligt al een tijdje onder de spotwaarde van bitcoin.

Terwijl deze discount al iets is hersteld van zijn lows van -21,3%, stelt Glassnode dat “elke significante en aanhoudende discount een zwakke vraag suggereert en kan ook kapitaal wegtrekken van de spot BTC-markten.”

Verder ziet Glassnode ook bij The Purpose ETF, een ander fonds, na een lange periode van positieve instromen, een uitstroom. Kijkend naar de OTC desk reserves, dat zijn handelsplatformen waar grote investeerders vaak gebruik van maken, is daar een toename te zien. Dit zou kunnen betekenen dat deze investeerders aan het verkopen zijn.

Hoe globale liquiditeit de volgende Bitcoin bullmarkt kan inhuldigen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bulls, zijn ze er nog?

Glassnode legt ons vervolgens een bull case voor. Een opvallende grafiek is de grafiek met daarin sending entities, receiving entities en net entities growth. De eerste van dit rijtje, sending entities, zijn wallet clusters die in verband worden gebracht met de verkoop van BTC. Deze entiteiten zien een daling, wat positief is.

Receiving entitites, clusters die juist ontvangen, stijgen in aantallen. Ten slotte ziet Glassnode het aantal entiteiten dat bitcoin bezit ook stijgen. De onderzoekers vatten het als volgt samen:

“Samenvattend: meer HODLing en minder uitgaven; waarschijnlijk een weerspiegeling van een situatie die vergelijkbaar is met accumulatie van dollar cost averaging stijl.”

Glassnode zelf ziet al met al een zeer verdeelde markt: “We hebben een extreem verdeelde markt, met een waarschijnlijke toename van de volatiliteit om de hoek.” Een uitgebreide analyse van beide scenario’s vind je hier!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie