Kevin Schijven Kevin Schijven
22/11/2020 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2020 14:22

Bitcoin (BTC) koers minder volatiel dan veel S&P 500 aandelen, meldt VanEck in nieuw onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers minder volatiel dan veel S&P 500 aandelen, meldt VanEck in nieuw onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

VanEck, een grote Amerikaanse vermogensbeheerder, meldt dat de koers van bitcoin (BTC) minder volatiel is dan ongeveer een kwart van de aandelen die genoteerd staan de S&P 500.
Dat kondigt Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, aan in een nieuw onderzoek genaamd ‘Bitcoin: Less Volatile Than Many SP500 Stocks,’ gepubliceerd op 20 november:


Bitcoin, nog altijd de grootste cryptocurrency op de markt, staat berucht om zijn volatiliteit. VanEck meldt in het onderzoek dat deze wisselvalligheid voornamelijk komt doordat de markt nog klein is van omvang en de regelgeving onduidelijk. VanEck stelt dat echter dat andere grote activa dit jaar volatieler zijn geweest:

Een groot deel van de volatiliteit [van bitcoin] van de afgelopen jaren kan worden toegeschreven aan de gevoeligheid voor een kleine totale marktomvang, regelgevingshindernissen en over het algemeen beperkte penetratie op reguliere aandelen- en kapitaalmarkten. Hoewel bitcoin een volatiel actief blijft, kan het onderzoekers en investeerders verbazen over welke andere grote activa vluchtiger zijn dan bitcoin.

Het onderzoek meldt dat zo’n 112 (22%) aandelen op de S&P 500 in de afgelopen 90 dagen volatieler waren dan bitcoin en zelfs 145 (29%) S&P 500 aandelen waren volatieler dan bitcoin over heel 2020.
VanEck brengt wellicht dit rapport naar buiten om investeerders gerust te stellen dat bitcoin niet zo gevoelig is als men vreest. De vermogensbeheerder richt zich voornamelijk op exchange-traded products (ETP’s) en exchange-traded funds (ETF’s) en dan vooral in de goudmarkt, wellicht de grootste concurrent van bitcoin.
VanEck vocht vorig jaar nog voor een Bitcoin-ETF in de VS. Het bedrijf had meerdere malen een aanvraag voor een BTC-ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Uiteindelijk trok het bedrijf de aanvraag weer in omdat het de kans op slagen zeer klein achtte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie