Timo Bult Timo Bult
15/10/2020 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2020 15:46

Bitcoin (BTC) koers nog altijd onder $11.500, deze prijszones moet je in de gaten houden!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers nog altijd onder $11.500, deze prijszones moet je in de gaten houden!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur handelde bitcoin (BTC) binnen een krappe range van $11.450 en $11.300. Meermaals bood dit laatsgenoemde prijsniveau overtuigend steun echter lukt het de bulls vooralsnog niet om bovenuit deze range te breken.

Bitcoin (BTC) nog steeds in gevecht met weerstand

De bitcoin koers handelt al vijf dagen onder de $11.500, een belangrijk weerstandsniveau dat een van de laatste obstakels vormt op de weg naar $12.000. De bulls probeerden ongeveer om vier keer door dit prijsniveau te breken, maar telkens werd bitcoin afgewezen om weer richting de $11.300 te dalen.
De laatste test van $11.500 vond gisteren aan het eind van de middag plaats. Deze poging werd direct hard afgewezen nadat nog een high van $11.556 bereikt kon worden. Sindsdien heeft $11.300 tot twee keer toe steun geboden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.399 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Op de uurlijkse grafiek handelt bitcoin nu vlak onder de 50-, en 100-Moving Average (MA) lijnen. De twee lijnen bevinden zich ongeveer bij $11.400 en een uitbraak hierboven zou een van de eerste goede tekenen zijn voor een nieuwe poging om de $11.500 te breken.
De $11.300 is op dit moment een belangrijke zone om in de gaten te houden. Naast het feit dat deze prijszone een support is, nadert de 50-MA op de 4-uurs grafiek deze support welke mogelijk extra steun kan bieden. Zakken we hier doorheen dan is een dip terug naar $11.000 niet uitgesloten.

Bitcoin dominantie op belangrijk punt

Kijken we naar de bitcoin dominantie dan zien we dat deze zich op een belangrijk punt bevindt. Op de dagelijkse grafiek staat de koers hier namelijk vlak onder de 100-dagen MA. Sinds begin september zit de dominantie in een opwaartse trend, wat inhoudt dat de marktkapitalisatie van bitcoin een steeds groter aandeel van de totale crypto-marktkapitalisatie uitmaakt.
Kortom, mocht de BTC dominantie door breken dan zou dit kunnen betekenen dat de altcoins waarde gaan verliezen. Maar net als de bitcoin/dollar koers bevindt de dominantie zich vlak onder een weerstandszone. In dit geval is dat de 60% die een hindernis vormt. Ook deze koers zou men dus goed in de gaten moeten houden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie