Timo Bult Timo Bult
09/08/2019 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2019 14:14

Bitcoin (BTC) koers nog steeds in symmetrische driehoek, analist verwacht grote prijsbeweging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_nog_steeds_in_symmetrische_driehoek_analist_verwacht_flinke_stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) handelt, net als vanochtend, nog steeds binnen een symmetrische driehoek, met een mogelijke uitbraak aanstaande. Na de support-lijn van deze driehoek aan te hebben getikt, is de bitcoin-koers nu weer op weg naar de resistance-lijn. De analist Financial Survivalism verwacht op de korte termijn een grote koersbeweging.
De vrijwel horizontale koersbeweging van bitcoin binnen deze driehoek leidt tot kleine verschillen over de afgelopen 24 uur. Volgens CoinMarketCap is bitcoin (BTC) op dit moment $11.795 waard waardoor het verschil met 24 uur geleden slechts 0,17% is.
De altcoins laten grotere dalingen zien. Ethereum (ETH) staat na een daling van 5,4% op een waarde van $211,57 en ripple (XRP) daalt verder terug naar een waarde van $0,2993 na een daling van 2,6%. Door de matig presterende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar 69,6%.
Sinds 5 augustus vormt bitcoin steeds lagere highs maar hogere lows. Het gevolg is de vorming van een symmetrische driehoek. Dit patroon signaleert een mogelijke uitbraak.
Hoe verder de koers in de punt van dit patroon komt, hoe groter de kans dit dit ook daadwerkelijk gebeurt. Bitcoin bevindt zich nu vrij ver in die punt en een uitbraak zou dus mogelijk ergens in de komende uren plaats kunnen gaan vinden.
Volgens de analist Josh Rager bestaat de kans dat bitcoin zijn hoogste close van 2019 op de wekelijkse grafiek kan gaan realiseren. Of dit gaat lukken hangt echter af van wat de koers de komende drie dagen gaat doen.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1159668338685030401
Financial Survivalism verwacht een grote prijsbeweging op de korte termijn. Zo stelt hij in een tweet:

De koers maakt zich hoe dan ook klaar voor een grote beweging. Als we een daily close boven de $12.000 krijgen, zijn nieuwe lokale highs zeer waarschijnlijk. Als dat gebeurt, is $17.131 het volgende doelwit. Als de bulls kracht verliezen zal het doel $8.000 zijn.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie