Bitcoin (BTC) koers nog steeds in symmetrische driehoek, analist verwacht grote prijsbeweging

Bitcoin (BTC) handelt, net als vanochtend, nog steeds binnen een symmetrische driehoek, met een mogelijke uitbraak aanstaande. Na de support-lijn van deze driehoek aan te hebben getikt, is de bitcoin-koers nu weer op weg naar de resistance-lijn. De analist Financial Survivalism verwacht op de korte termijn een grote koersbeweging.

De vrijwel horizontale koersbeweging van bitcoin binnen deze driehoek leidt tot kleine verschillen over de afgelopen 24 uur. Volgens CoinMarketCap is bitcoin (BTC) op dit moment $11.795 waard waardoor het verschil met 24 uur geleden slechts 0,17% is.

De altcoins laten grotere dalingen zien. Ethereum (ETH) staat na een daling van 5,4% op een waarde van $211,57 en ripple (XRP) daalt verder terug naar een waarde van $0,2993 na een daling van 2,6%. Door de matig presterende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar 69,6%.

Sinds 5 augustus vormt bitcoin steeds lagere highs maar hogere lows. Het gevolg is de vorming van een symmetrische driehoek. Dit patroon signaleert een mogelijke uitbraak.

Hoe verder de koers in de punt van dit patroon komt, hoe groter de kans dit dit ook daadwerkelijk gebeurt. Bitcoin bevindt zich nu vrij ver in die punt en een uitbraak zou dus mogelijk ergens in de komende uren plaats kunnen gaan vinden.

Volgens de analist Josh Rager bestaat de kans dat bitcoin zijn hoogste close van 2019 op de wekelijkse grafiek kan gaan realiseren. Of dit gaat lukken hangt echter af van wat de koers de komende drie dagen gaat doen.

Financial Survivalism verwacht een grote prijsbeweging op de korte termijn. Zo stelt hij in een tweet:

De koers maakt zich hoe dan ook klaar voor een grote beweging. Als we een daily close boven de $12.000 krijgen, zijn nieuwe lokale highs zeer waarschijnlijk. Als dat gebeurt, is $17.131 het volgende doelwit. Als de bulls kracht verliezen zal het doel $8.000 zijn.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.753,20 Kopen
1
Litebit
€30.155,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
€30.158,00 Kopen
3
SATOS
€30.321,00 Kopen
Meer nieuws

Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS; “een grote verschuiving”

Groot nieuws in de crypto sector: Anchorage, een cryptocurrency custodian of bewaardienst, kondigt op 13 januari aan dat het nu het eerste crypto-bedrijf is...

Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

James Howells, de Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins (BTC) weggooide, gaat het nog een keer proberen om...

Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Het is altijd mooi om te zien wanneer de traditionele financiële wereld een blockchain-netwerk gebruikt en dus de nieuwe technologie adopteert! Het Duitse Vonovia,...

Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht

President Donald Trump is de afgelopen dagen van meerdere sociale mediaplatformen verbannen, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Na de recente bestorming van het Capitool...

XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak

De financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), beschouwt XRP (XRP) niet als een security, oftewel effect. Dat zou de FSA aan...

Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk?

Zoals vanochtend gelezen kon worden steeg polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur flink in waarde. De altcoin was hiermee de grootste stijger van de...