Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koers nog steeds in symmetrische driehoek, analist verwacht grote prijsbeweging

Bitcoin (BTC) koers nog steeds in symmetrische driehoek, analist verwacht grote prijsbeweging

Bitcoin (BTC) handelt, net als vanochtend, nog steeds binnen een symmetrische driehoek, met een mogelijke uitbraak aanstaande. Na de support-lijn van deze driehoek aan te hebben getikt, is de bitcoin-koers nu weer op weg naar de resistance-lijn. De analist Financial Survivalism verwacht op de korte termijn een grote koersbeweging.

De vrijwel horizontale koersbeweging van bitcoin binnen deze driehoek leidt tot kleine verschillen over de afgelopen 24 uur. Volgens CoinMarketCap is bitcoin (BTC) op dit moment $11.795 waard waardoor het verschil met 24 uur geleden slechts 0,17% is.

- Advertentie -

De altcoins laten grotere dalingen zien. Ethereum (ETH) staat na een daling van 5,4% op een waarde van $211,57 en ripple (XRP) daalt verder terug naar een waarde van $0,2993 na een daling van 2,6%. Door de matig presterende altcoins stijgt de bitcoin dominantie verder naar 69,6%.

Sinds 5 augustus vormt bitcoin steeds lagere highs maar hogere lows. Het gevolg is de vorming van een symmetrische driehoek. Dit patroon signaleert een mogelijke uitbraak.

Hoe verder de koers in de punt van dit patroon komt, hoe groter de kans dit dit ook daadwerkelijk gebeurt. Bitcoin bevindt zich nu vrij ver in die punt en een uitbraak zou dus mogelijk ergens in de komende uren plaats kunnen gaan vinden.

Volgens de analist Josh Rager bestaat de kans dat bitcoin zijn hoogste close van 2019 op de wekelijkse grafiek kan gaan realiseren. Of dit gaat lukken hangt echter af van wat de koers de komende drie dagen gaat doen.

Financial Survivalism verwacht een grote prijsbeweging op de korte termijn. Zo stelt hij in een tweet:

De koers maakt zich hoe dan ook klaar voor een grote beweging. Als we een daily close boven de $12.000 krijgen, zijn nieuwe lokale highs zeer waarschijnlijk. Als dat gebeurt, is $17.131 het volgende doelwit. Als de bulls kracht verliezen zal het doel $8.000 zijn.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.190,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.252,17 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.258,32 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.264,48 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.