Bitcoin (BTC) koers onaangetast door daling goudprijs, zegt Stack Funds

Begin deze week verscheen nog een rapport dat de correlatie tussen goud en bitcoin (BTC) een nieuw record had bereikt. Kort daarna begon de koers van goud (alsmede zilver) aan een behoorlijke daling terwijl de koers van bitcoin grotendeels standhield.

De goudkoers

Deze ontwikkeling viel ook Stack Funds op, die op 13 augustus een rapport hierover publiceerde. In het artikel meldt de Aziatische leverancier van cryptocurrency trackers en indexfondsen dat de koers van goud, na het bereiken van een all-time high (ATH) vorige week, deze week juist de grootste daling zag in 7 jaar.

Na het breken van een recordhoogte van meer dan $2.000 per ons, werd de immense goud rally stopgezet. Het edelmetaal boekte de grootste daling in 7 jaar, waardoor de prijzen met 9% daalden tot onder de $1.900. Zilver daarentegen behaalde een verlies van 15% op dinsdag tot $24, maar nog steeds ruim boven het hoogste punt in 2016.

Stack Funds meldt dat de uitspraken van president Trump omtrent belastingverlagingen alsmede dat Rusland naar verluidt een COVID-vaccin in handen heeft hierachter liggen. Toch blijven veel analisten alsnog bullish over de goudprijs.

Dit komt door de opmerkingen van Trump over mogelijke belastingverlagingen, gegevens en Rusland dat het eerste COVID-vaccin ter wereld vrijgeeft. Desondanks zijn verschillende analisten nog steeds optimistisch over het metaal, waarbij wordt vermeld dat de rally slechts tot een ‘pauze’ is gekomen met een doel van $3.000 per ons nog in zicht.

Bitcoin correlatie

Bitcoin begon in maart een sterke correlatie te tonen met de aandelenmarkt toen COVID-19 uitbrak. Deze begon in mei af te nemen, maar neemt deze week weer sterk toe, zegt Stack Funds.

Het is meer dan een maand geleden dat we voor het laatst naar de correlaties tussen het digitale activum en zijn traditionele tegenhangers op de markt hebben gekeken. De correlaties bedroegen half juni bijna nul en zijn aanzienlijk groter geworden tussen de verschillende activa. De correlatie tussen BTC en obligaties is negatief gebleven, wat geen verrassing zou moeten zijn gezien het omgekeerde risico van beide activa.

Tussen goud en aandelen in

Ondanks de stijgende correlatie tussen bitcoin en goud, heeft de daling van goud geen invloed gehad op de koers van bitcoin, meldt Stack Funds. Tevens meldt het bedrijf dat bitcoin wellicht een “risk on hedging type asset” is. Een activa dat goed presteert in een welvarende markt, maar ook dient als hedge tegen economische onzekerheden in de wereld.

Hoewel de aandelen zich enigszins terugtrokken, blijft de Bitcoin-rally versnellen, van $9.100 tot $12.000, wat een abrupte verschuiving in de correlatie met goud veroorzaakt. De unieke kenmerken die werden getoond, brachten ons ertoe te suggereren dat Bitcoin een “risk on hedging type asset” zou kunnen zijn, waar het relatief goed presteert in bloeiende markten, maar toch fungeert als een afdekking voor wereldwijde onzekerheden, met financiële kenmerken die tussen die van aandelen en goud liggen.

Dat gezegd hebbende, ondanks de recente piek in de BTC-Gold-correlatie die de hoogtepunten van maart bereikte, heeft de recorddaling van goud deze week geen significante invloed gehad op de Bitcoin-prijs.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.281,50 Kopen
1
Litebit
€26.533,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.538,00 Kopen
3
SATOS
€26.751,70 Kopen
Meer nieuws

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...

Nieuwe aanvraag voor bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) ingediend, ditmaal door Valkyrie

Valkyrie Digital Assets heeft op vrijdag een aanvraag ingediend voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). https://twitter.com/jeffkilburg/status/1353106120131403777 Een...

Digitaal ethereum (ETH) pixel ‘kunstwerk’ verkocht voor bijna een miljoen dollar, snap jij hier iets van?

Een groep investeerders heeft gisterenavond een digitaal pixel kunstwerkje gekocht voor maar liefst 605 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $762 duizend: https://twitter.com/cryptopunksbot/status/1353058374816944134 Dat lees je...

“Bitcoin kan het financiële systeem verbeteren,” Amerikaanse minister van Financiën klinkt nu genuanceerder

Janet Yellen wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën. Ze was echter onlangs erg negatief over cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Tijdens een hoorzitting...

Bitcoin (BTC) koers stabiel terwijl ethereum (ETH) een mooi herstel inzet

De afgelopen 24 uur waren het weer de altcoins die in waarde konden stijgen, terwijl bitcoin (BTC) relatief gezien achterblijft. Hiermee neemt de bitcoin...

Bodem van bitcoin (BTC) koers correctie bereikt? Deze indicator zegt van wel

Wie de bitcoin (BTC) koers de afgelopen week in de gaten heeft gehouden weet dat BTC op 21 januari flink onderuit ging. De correctie...