Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) koers onaangetast door daling goudprijs, zegt Stack Funds

Begin deze week verscheen nog een rapport dat de correlatie tussen goud en bitcoin (BTC) een nieuw record had bereikt. Kort daarna begon de koers van goud (alsmede zilver) aan een behoorlijke daling terwijl de koers van bitcoin grotendeels standhield.

De goudkoers

Deze ontwikkeling viel ook Stack Funds op, die op 13 augustus een rapport hierover publiceerde. In het artikel meldt de Aziatische leverancier van cryptocurrency trackers en indexfondsen dat de koers van goud, na het bereiken van een all-time high (ATH) vorige week, deze week juist de grootste daling zag in 7 jaar.

Na het breken van een recordhoogte van meer dan $2.000 per ons, werd de immense goud rally stopgezet. Het edelmetaal boekte de grootste daling in 7 jaar, waardoor de prijzen met 9% daalden tot onder de $1.900. Zilver daarentegen behaalde een verlies van 15% op dinsdag tot $24, maar nog steeds ruim boven het hoogste punt in 2016.

- Advertentie -

Stack Funds meldt dat de uitspraken van president Trump omtrent belastingverlagingen alsmede dat Rusland naar verluidt een COVID-vaccin in handen heeft hierachter liggen. Toch blijven veel analisten alsnog bullish over de goudprijs.

Dit komt door de opmerkingen van Trump over mogelijke belastingverlagingen, gegevens en Rusland dat het eerste COVID-vaccin ter wereld vrijgeeft. Desondanks zijn verschillende analisten nog steeds optimistisch over het metaal, waarbij wordt vermeld dat de rally slechts tot een ‘pauze’ is gekomen met een doel van $3.000 per ons nog in zicht.

Bitcoin correlatie

Bitcoin begon in maart een sterke correlatie te tonen met de aandelenmarkt toen COVID-19 uitbrak. Deze begon in mei af te nemen, maar neemt deze week weer sterk toe, zegt Stack Funds.

Het is meer dan een maand geleden dat we voor het laatst naar de correlaties tussen het digitale activum en zijn traditionele tegenhangers op de markt hebben gekeken. De correlaties bedroegen half juni bijna nul en zijn aanzienlijk groter geworden tussen de verschillende activa. De correlatie tussen BTC en obligaties is negatief gebleven, wat geen verrassing zou moeten zijn gezien het omgekeerde risico van beide activa.

Tussen goud en aandelen in

Ondanks de stijgende correlatie tussen bitcoin en goud, heeft de daling van goud geen invloed gehad op de koers van bitcoin, meldt Stack Funds. Tevens meldt het bedrijf dat bitcoin wellicht een “risk on hedging type asset” is. Een activa dat goed presteert in een welvarende markt, maar ook dient als hedge tegen economische onzekerheden in de wereld.

Hoewel de aandelen zich enigszins terugtrokken, blijft de Bitcoin-rally versnellen, van $9.100 tot $12.000, wat een abrupte verschuiving in de correlatie met goud veroorzaakt. De unieke kenmerken die werden getoond, brachten ons ertoe te suggereren dat Bitcoin een “risk on hedging type asset” zou kunnen zijn, waar het relatief goed presteert in bloeiende markten, maar toch fungeert als een afdekking voor wereldwijde onzekerheden, met financiële kenmerken die tussen die van aandelen en goud liggen.

Dat gezegd hebbende, ondanks de recente piek in de BTC-Gold-correlatie die de hoogtepunten van maart bereikte, heeft de recorddaling van goud deze week geen significante invloed gehad op de Bitcoin-prijs.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.268,74 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.268,74 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...