Timo Bult Timo Bult
07/08/2021 16:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 16:23

Bitcoin (BTC) koers piekt bij $44.500 terwijl dogecoin (DOGE) verder stijgt

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers piekt bij $44.500 terwijl dogecoin (DOGE) verder stijgt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft zijn opwaartse beweging vandaag nog iets door weten te zetten, maar een eerste echte weerstand lijkt nu te zijn bereikt. De koers is na het bereiken van dit niveau namelijk vanmiddag terug gezakt. Het zijn de altcoins die op dit moment nog steeds dik in de plus staan met in dit artikel een overzicht van de huidige stand van zaken.

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin & altcoins hard onderuit

Bitcoin (BTC) koers tikt 200-dagen MA aan

Het beeld is sinds 20 juli eigenlijk weer bijzonder positief geworden, met sinds de dip terug naar $30.000 op 20 juli een stijging van ruim 45%. Bitcoin stoeit nog altijd met de weerstand in de lagere regio van het $40.000-gebied.

Toch wist bitcoin dus eerder al door $40.000 te breken. De bulls drukten de koers uiteindelijk vanmiddag knap naar een lokale piek van $44.555. Dat bitcoin hier moeite heeft is eigenlijk niet geheel onverwacht. Dit is namelijk waar de 200-dagen moving average (MA) zich nu bevindt.

Tevens vinden we hier natuurlijk de middellijn van de Bollinger Bands op de wekelijkse grafiek. Een eerste test van deze regio lijkt inderdaad aan te tonen dat we hier wat weerstand ondervinden met op de dagelijkse grafiek op dit moment een lange wick aan de bovenkant van de candle.

Deze stap naar beneden liet bitcoin tot nu toe met 3% in waarde zakken vanaf de eerder genoemde piek. Op het moment van schrijven is bitcoin $42.980 waard op crypto exchange Coinbase. De 200-dagen MA moet dus nog steeds goed in de gaten gehouden worden. Overigens viel de analist Will Clemente nog iets positiefs op:

Advertentie

Dogecoin (DOGE) nog de grootste stijger, ethereum boven $3.000

Het beeld bij de altcoins is sinds vanochtend eigenlijk niet veranderd. Ethereum (ETH) staat bijna 10% in de plus en is nu $3.087 waard. Ethereum lijkt vooral te kunnen profiteren van de grote London hardfork deze week. Lees hierover meer in de vandaag verschenen Timo’s Take!

Cardano (ADA) trok vanmiddag iets verder aan en is na een stijging van 5,5% nu $1,46 waard.De grootste stijger van de top 10 is dogecoin (DOGE). Die staat ruim 12% in  het groen. De grootste stijger van de top 100 is qtum (QTUM) met +38%! Tot nu toe een groen weekend dus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie