Timo Bult Timo Bult
18/07/2021 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2021 17:03

Bitcoin (BTC) koers sluit week rood af maar whales blijven kopen, welke prijzen zijn belangrijk?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers sluit week rood af maar whales blijven kopen, welke prijzen zijn belangrijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was deze week nou niet bepaald een goede week wat de bitcoin (BTC) koers betreft. Zoals het er nu naar uitziet zal bitcoin de week met bijna 9% in de min af gaan sluiten. Hoe zag afgelopen week eruit en waar moet men de komende week op letten?

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers de afgelopen week: Een rode candle richting een belangrijk punt

Bitcoin opende deze week met een prijs van $34.670 op crypto exchange Coinbase maar kon van daaruit geen verdere run omhoog realiseren. Inplaats daarvan zien we de candle van deze week rood kleuren. Met nog ongeveer 7 uur te gaan voordat de candle sluit, ziet het ernaar uit dat bitcoin rond de prijs van $31.400 zal sluiten. Een daling van ongeveer 9% dus.

En daarmee bevindt bitcoin zich nu vlak onder een belangrijk punt. Namelijk de 50-weken moving average (MA). Dit voorschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 weken bevindt zich nu op $31.867 en de meest recente keer dat BTC hieronder door was vorig jaar maart.

Bitcoin begon de week eigenlijk nog enigszins goed. Op maandag werd namelijk nog even kort een high neergezet van $34.670. Maar de rest van de week was de richting neerwaarts met de afgelopen dagen weer wat voorzichtige positieve signalen dat een mogelijke lokale bodem gevormd wordt.

Het handelsvolume lijkt deze week ongeveer uit te komen op hetzelfde niveau als een week geleden en blijft hiermee relatief laag ten opzichte van de voorgaande weken. Over het algemeen blijft het dus eigenlijk vrij onzeker welke richting we uiteindelijk op zullen gaan. Desalniettemin zijn de whales nog altijd druk met bitcoin kopen! (Groene circels zijn whale wallet instromen, hoe groter de circel, hoe groter de instroom).

Advertentie

Houd deze bitcoin prijspunten in de gaten

Met een nieuwe week voor de boeg blijft die 50-weken MA belangrijk om in de gaten houden. Zakt bitcoin hier doorheen dan komt de $30.000 weer snel in zicht. Hieronder komt de volgende support op de dagelijkse grafiek bij ongeveer $24.000 te liggen.

Indien de 50-weken MA heel blijft dan vinden we op de dagelijkse grafiek bij $33.475 de middellijn van de Bollinger Bands en bij $35.000 de 50-dagen MA. Dit gebied vormt dus voor de korte termijn een hindernis, mocht bitcoin vanuit de huidige prijsregio inderdaad een stuiter maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie