Timo Bult Timo Bult
21/07/2019 08:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2019 08:35

Bitcoin (BTC) koers stijgt even boven de $11.000 uit maar corrigeert vervolgens opnieuw

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_stijgt_even_boven_de_11000_dollar_maar_corrigeert_vervolgens_opnieuw

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) eindigde de dag gisteren met een mooie stijging boven twee belangrijke resistance-niveaus. Echter zag de bitcoin koers vervolgens een flinke correctie. Hiermee komt bitcoin weer uit op het prijsniveau waar het zich 24 uur geleden bevond.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.684 volgens CoinMarketCap na een kleine stijging van 0,85% in de afgelopen 24 uur. Bitcoins marktkapitalisatie komt hiermee op $189,6 miljard. Houden we dit tegen de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt van $290,8 miljard dan zien we dat de bitcoin dominantie op 65,2% staat.
De opvallendste stijger binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is op dit moment bitcoin SV (BSV). De hard fork van bitcoin cash (BCH) staat maar liefst 14,17% in de plus en komt daarmee uit op een waarde van $179,56.
Op de uurlijkse bitcoin grafiek is te zien dat de koers rond 15:00 uur gisteren al eens de resistance op $10.800 testte. De koers werd echter afgeslagen waarna het in de uren erna weer richting dit prijsniveau begon te handelen. De tweede keer lukte het de bulls wel om door de $10.800 te breken.
Daardoor was het volgende doelwit de weerstand op $11.000. Nadat de koers aanvankelijk ook door deze weerstand werd afgeslagen, steeg bitcoin rond middernacht even boven de $11.000. Deze stijging werd echter gestopt bij de $11.100.
Een correctie drukte de koers weer terug tot onder de eerdere resistances op $11.000 en $10.800. Uiteindelijk vond de koers weer support op ongeveer hetzelfde prijsniveau als waar het zich 24 geleden bevond.
Daardoor blijft de dichtstbijzijnde horde de $10.800. De koers kan bij een verdere daling mogelijk support vinden op $10.500. Door de recente koersbewegingen lijkt het er sterk op dat bitcoin aan het consolideren is na de flinke correctie die zich de afgelopen week voordeed. Crypto Insider David merkt daarnaast in zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse op dat het van groot belang is dat de koers boven de $10.000 standhoudt om het bullish momentum te behouden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie