Timo Bult Timo Bult
11/11/2019 07:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2019 07:49

Bitcoin (BTC) koers stijgt flink na periode van weinig actie maar zakt alsnog terug

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijgt flink na periode van weinig actie maar zakt alsnog terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Aan het einde van vorige week dipte de bitcoin (BTC) koers onder de $9.000 en vond de koers uiteindelijk support bij $8.700. Gedurende het weekend handelde BTC horizontaal met weinig actie, al kwam daar gistermiddag verandering in. De altcoins in de top 10 staan over het algemeen in het rood met stellar (XLM) als enige significante stijger.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) volgens CoinMarketCap $186,80 na in de afgelopen 24 uur met 0,7% in waarde te zijn gedaald. Ripple (XRP), de nummer drie cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, daalde 1,7% en is daarmee nu $0,2763 waard. Op plek 10 zien we stellar staan die bijna 3% in de plus staat en nu $0,7763 waard is.
De totale marktkapitalisatie nam de afgelopen 24 uur met ongeveer $2 miljard af van $242,4 miljard naar op dit moment $240,6 miljard. De totale marktkapitalisatie steeg echter afgelopen middag even tot een piek van $247,1 miljard nadat bitcoin begon te stijgen. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk en is nu 66,1%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Nadat de bitcoin koers de daling inzette en onder de $9.000 terechtkwam, handelde de koers voor het grootste deel van het weekend zijwaarts. Hiermee bleef BTC boven de $8.700 maar onder de $8.900. Gisteren, zo rond 17:00, kwam daar verandering in.
Bitcoin steeg in een snelle beweging boven de $8.900 en $9.000 om een high te vormen bij $9.141 op cryptocurrency exchange Coinbase. De bulls konden de koers echter niet verder omhoog drukken met als gevolg dat de koers weer terug onder de twee eerdergenoemde weerstandsniveaus terechtkwam.
Uiteindelijk vond bitcoin weer support bij $8.700 waarmee BTC weer terug bij af is. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.787 op cryptocurrency exchange Coinbase.
De eerstvolgende hindernis ligt na de recente daling weer bij $8.900 met daarboven de $9.000. Zakt de koers verder terug dan zal de $8.700 mogelijk support kunnen bieden waaronder nog een support bij $8.500 ligt.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie