Timo Bult Timo Bult
20/11/2021 15:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2021 15:53

Bitcoin (BTC) koers stuit op weerstand en daalt, deze altcoin steeg deze week met 26%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stuit op weerstand en daalt, deze altcoin steeg deze week met 26%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een herstel van bijna 6% is de bitcoin (BTC) koers op een eerste weerstand gestuit. Het blijft afwachten of dit slechts een kortstondige opleving was, of dat we toch weer dieper terug duiken. In de top van de grootste cryptocurrencies valt een altcoin op: Avalanche (AVAX). Die kon de afgelopen 24 uur flink in waarde stijgen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) stuit op weerstand

De bitcoin koers stuiterde gisteren bij $56.000 en een opleving van bijna 6% volgde. Een doorbraak bij de weerstand van $58.500 zat er helaas niet in. In plaats daarvan zien we BTC nu weer dalen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin net geen $58.000 op crypto exchange Coinbase.

Nu is het afwachten of we een bullish of bearish vervolg gaan krijgen. Crypto analist DonAlt laat in een tweet de mogelijke scenario’s zien. Hij vindt de situatie er “riskant” uitzien en schrijft:

“Het was geen snelle bounce, dus het ziet er hier nogal riskant uit, als we bearish zijn, zullen we vanaf morgen weer afzakken.

Als we bullish zijn, zetten we door en wordt vandaag $59k teruggewonnen en gaan we ervandoor.”

Advertentie

‘Ethereum grafiek ziet er goed uit’

Diezelfde DonAlt keek ook naar de ethereum (ETH) grafiek. Hem valt op dat de wekelijkse grafiek van de altcoin er goed uitziet en juist helemaal niet voor bitcoin. Hierover schrijft hij:

“Over het algemeen zorgt BTC *meestal* ervoor dat alle andere koersen op één lijn komen te liggen, dus ik hoop dat we een grote BTC-rally gaan krijgen, zodat alles op koers komt om te stijgen.”

Zoomen we in dan zien we de meeste koersen enigszins stabiliseren. Over het algemeen kleurt de top 10 alsnog rood met solana (SOL) 2,2% in de min maar cardano (ADA) met 0,4%. Net buiten de top 10 zien we een mooie stijger. Avalanche staat op plek 1 bijna 7,5% in het groen en over de afgelopen week zelfs 26,5%! Ondanks de dalende bitcoin koers zien we dus toch een aantal grote stijgers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie