Timo Bult Timo Bult
22/01/2020 07:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:45

Bitcoin (BTC) koers test de $8.800, bitcoin SV (BSV) stijgt opnieuw flink

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers test de $8.800, bitcoin SV (BSV) stijgt opnieuw flink

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kwam gisteren aan het begin van de middag aan bij een spannend punt. De BTC koers bevond zich namelijk op dat moment op de support-lijn van een stijgend trendkanaal. Dit leidde uiteindelijk niet tot een uitbraak maar juist tot een lichte stijging, waarmee bitcoin en de altcoins weer groene cijfers laten zien.
Zo noteert ethereum (ETH) een stijging van 2% over de afgelopen 24 uur. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie is daarmee nu $170,50 waard, aldus CoinMarketCap. Ook Ripple’s XRP (XRP) kon iets stijgen en staat 0,9% in de plus. XRP is daardoor nu $0,2378 waard. Opnieuw zien we bitcoin SV (BSV) als grootste stijger van de top 10.
BSV kon 7% in waarde stijgen terwijl zijn rivaal, bitcoin cash (BCH), net geen 2% in de plus staat. Bitcoin SV komt hierdoor weer een stukje dichterbij een nieuwe ‘flippening’.
Met alle stijgende koersen bij elkaar kon de totale marktkapitalisatie met bijna $4 miljard in waarde stijgen. De cryptomarkt is daarmee nu $242,8 miljard waard. De bitcoin dominantie neemt 0,3% af en staat nu op 65,6%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Gisteren handelde bitcoin vlakbij de support-lijn van een stijgend trendkanaal. De vraag was of bitcoin uit zou gaan breken en verder terug zou zakken, of dat BTC de stijging zou inzetten. Uiteindelijk gebeurde het allebei.
Bitcoin dipte namelijk even terug tot aan $8.465, waarmee een uitbraak aan de onderzijde van dit patroon leek te gebeuren. De koers herstelde echter een uurtje later terug omhoog en test nu zelfs de weerstandszone bij $8.800. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.764 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Zoals gezegd lijkt bitcoin nu bezig te zijn aan een test van de $8.800. Mocht het de bulls lukken de koers door dit prijsniveau heen te drukken dan zal de sterke weerstand bij $9.000 het volgende obstakel vormen.
Support kan eventueel gevonden worden bij de support-lijn van het eerdergenoemde trendkanaal, welke zich op dit moment ongeveer bij $8.680 bevindt. Verder omlaag vormt de $8.500 een belangrijke supportzone.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie