Timo Bult Timo Bult
27/06/2021 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2021 15:38

Bitcoin (BTC) koers vlakt af terwijl celo (CELO) hard corrigeert, deze altcoin steeg 30%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vlakt af terwijl celo (CELO) hard corrigeert, deze altcoin steeg 30%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kon vandaag de opwaartse beweging niet doorzetten en handelt sinds vanochtend zijwaarts. Ook de meeste altcoins zien een dergelijke afvlakking. Is dit de stilte voor de storm die ons verder omhoog blaast, of een laatste stuiptrekking tot we weer naar de $30.000 dalen?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) gerealiseerde verliezen bereiken nieuw dieptepunt

Gisteren was nog te zien dat het handelsvolume iets toenam in het voordeel van de bulls. Die toename is sinds vanochtend echter afgevlakt en vanmiddag bleef het handelsvolume vlak. De koers wist na de stijging van ongeveer 10% niet door te zetten en ondervindt nu bij de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek weerstand.

De situatie is dus eigenlijk vrijwel niets veranderd sinds de marktupdate van vanochtend. De bulls dienen nog steeds de 50-MA op de 4-uurs grafiek te breken om een verder herstel richting de weerstand bij $35.000 te realiseren. Naar onderen blijft de belangrijkste support op $30.000 liggen.

Bitcoin vestigde op 25 juni een nieuw record! Maar helaas is het geen positief record. Op die dag werd namelijk een nieuwe all-time low bereikt op de “Net Realized Profit/Loss” grafiek van Glassnode. Op 25 juni werd voor $3,45 miljard aan verlies genomen door handelaren.

Advertentie

Altcoins blijven bitcoin in de voetsporen volgen

De afgelopen uren zijn er binnen de top 10 geen grote uitschieters te zien geweest. Ethereum (ETH) staat 4,3% in de plus terwijl cardano (ADA) met 2,9% in waarde kon stijgen ten opzichte van 24 uur geleden. De totale marktkapitalisatie neemt ten opzichte van de marktupdate van vanochtend met $200 miljard af. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,31 biljoen waard.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal geen grote stijgers zijn. In het lijstje met de grote stijgers is celo (CELO) opvallend genoeg niet meer te zien. Die altcoin is hard onderuit gegaan en staat nu maar liefst 19% in de min. De grootste stijger van de top 100 is internet computer (ICP) dat met 30% in waarde kon stijgen. Harmony (ONE) heeft zijn opwaartse beweging de afgelopen uren doorgezet en steeg 18% in waarde.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie