Timo Bult Timo Bult
14/07/2021 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 15:27

Bitcoin (BTC) koers vooralsnog boven belangrijke support, “supply shock nog steeds in ontwikkeling”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vooralsnog boven belangrijke support, supply shock nog steeds in ontwikkeling

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend vroeg zagen we de bitcoin (BTC) koers een stuiter maken nadat we vannacht opnieuw een kleine versnelling zagen. Bitcoin bevindt zich hiermee nog altijd boven een aantal belangrijke zones, maar veilig zijn de bulls nog niet! Verder vind je in deze marktupdate een kort overzicht van hoe de altcoins vandaag presteren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers vooralsnog boven deze belangrijke MA

We zagen bitcoin gisteren verder naar beneden versnellen en de 50-weken Moving Average (MA) naderen. En de koers tikte deze MA uiteindelijk vannacht aan en dook er even kort onder. Toch hield de MA voor nu stand met een stuiter van een paar procent tot gevolg.

Op de dagelijkse grafiek zien we de candle van vandaag een relatief lange staart, of wick, aan de onderzijde hebben. Met het handelsvolume dat tevens iets aantrekt met overwegend koopvolume, lijken veel handelaren hun kans te hebben gepakt om tijdens het bezoek aan de 50-weken MA bitcoin te kopen. Dit kan echter snel weer veranderen.

Voor de komende uren blijft de 50-weken MA bij $31.900 daarom belangrijk om in de gaten te houden. Omhoog kan de $33.500 weerstand bieden. Hier bevindt zich onder andere de 50-MA op de 4-uurs grafiek.

Bitcoin supply shock nog steeds gaande

De afgelopen weken waren de woorden supply shock vaak in het nieuws te lezen. De reserves van exchanges blijven afnemen en ook de “Liquid Supply Ratio” blijft stijgen. Dit toont volgens analist William Celemente aan dat “bitcoin wordt geabsorbeerd door strong hands:”

“Er is niets veranderd, de supply shock ontwikkelt zich nog steeds.

LSR laat zien dat de actie van Bitcoins die opnieuw worden geabsorbeerd door sterke handen alleen maar meer van de prijs afwijkt. Exchanges zagen ook -21.829 BTC in de afgelopen 2 weken wegstromen; duidelijke trend van accumulatie in die stromen.”

Advertentie

Top 10 stabiel: Ethereum (ETH) weer boven $2.000

In de top 10 zijn geen grote uitschieters te zien. Wel is ethereum (ETH) met 1,3% de grootste stijger. Hiermee weten de bulls ETH dicht in de buurt van de $2.000 te houden. Op het moment van schrijven is ETH $2.008 waard.

Al met al staat de totale cryptomarkt 1% in de plus. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn $1,35 biljoen waard. Daarbij blijven bitcoin en de altcoins mooi in evenwicht. De bitcoin dominantie name met slechts 0,04% toe en blijft daarmee bij de 45,5% hangen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie