Timo Bult Timo Bult
29/12/2020 10:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2020 10:17

Bitcoin (BTC) koers vormt dalende driehoek, is dat bearish? Deze twee altcoins stijgen hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vormt dalende driehoek, is dat bearish Deze twee altcoins stijgen hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakt na het bereiken van de all-time high (ATH) bij $28.387 steeds iets verder terug. De koers lijkt hiermee een neerwaartse driehoek te vormen. De top 10 cryptocurrencies toont daarnaast een aantal grote stijgers, maar ook een grote daler.

Bitcoin (BTC) duikt weer onder de $27.000

Vanaf eerste kerstdag kon de bitcoin koers mooi stijgen waarbij de $24.000 gebroken werd. Dit zorgde voor een behoorlijke versnelling en record na record werd gebroken. Dat momentum lijkt nu iets te vertragen.
Na het bereiken van de huidige ATH is bitcoin namelijk beetje bij beetje teruggezakt. Vanochtend vroeg tikte BTC zodoende opnieuw de support bij $26.000 aan, welke het tot nu toe nog lijkt te houden. Dit is tevens het prijsgebied waar de 100-uurs Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $26.740 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Op de wat lagere tijdframes zoals de 4-uurs en uurlijkse grafieken is daarnaast een bearish patroon te zien. Bitcoin vormt steeds iets lagere pieken maar vindt tot nu toe dus nog support bij $26.000. Hiermee kan een dalende driehoek getekend worden op de grafieken, een teken dat de bears wellicht kracht aan het winnen zijn.
Mocht bitcoin inderdaad onderuit dit patroon breken dan zou het target voor de uitbraak rond de $24.000 komen te liggen. Omhoog kan de $27.000 rond in combinatie met de 50-uurs MA weerstand bieden. Hier vlak onder bevindt zich de neerwaartse trendlijn van het eerdergenoemde bearish patroon.

Harde stijgers, maar ook een harde daler

Kijken we naar de altcoins binnen de top 10 dan is te zien dat bitcoin en ethereum (ETH) ten opzichte van 24 uur geleden iets in de min staan. Ethereum zakt 1,4% in waarde maar blijft met een prijs van $722 wel boven de $700 handelen.
De grote daler van dit moment is ripple (XRP). De nummer 4 daalt 23,5% in waarde. De reden voor de enorme daling van de XRP koers heeft te maken met het feit dat steeds meer exchanges de altcoin verwijderen. Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat OKCoin XRP gaat verwijderen. Coinbase heeft de keuze gemaakt om hetzelfde te doen, waarover later meer.
Gelukkig zijn er ook nog wat stijgers! Polkadot (DOT), dat gisteren ook al aardig kon stijgen, staat op dit moment nog steeds 13,3% in het groen. Cardano (ADA) kon de afgelopen 24 uur ook een keer mooi stijgen. ADA staat 14,4% in het groen en is nu $0,1866 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie