Timo Bult Timo Bult
01/07/2020 06:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2020 06:37

Bitcoin (BTC) koers vormt symmetrische driehoek, opwaarts momentum neemt af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vormt symmetrische driehoek, opwaarts momentum neemt af

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur wisten de bulls de bitcoin (BTC) koers boven de $9.100 te houden. Op dit moment lijkt de vaart er echter een beetje uit te gaan en nadert bitcoin opnieuw de support-zone bij $9.100. Daarnaast tonen de altcoins een soortgelijk beeld van zijwaarts handelende koersen met geen al te grote uitschieters.

Bitcoin (BTC) boven de $9.100 maar momentum neemt af

Sinds bitcoin vanaf de support-zone bij $8.800 kon stuiteren is een verdere opwaartse beweging uitgebleven. Hiermee handelt bitcoin al een aantal dagen zijwaarts, onder de weerstandszone bij $9.250 en boven de support bij $9.100.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.140 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe de BTC koers steeds iets lagere highs maar hogere lows neerzet. Hiermee vormt de koers de afgelopen twee dagen een symmetrisch driehoekspatroon. Mocht bitcoin hier aan de bovenzijde uitbreken dan zal het al gauw weerstand tegen kunnen gaan komen.
Rond de $9.200 bevindt zich namelijk op dit moment de 4-uurs 50-Moving Average (MA). Bij $9.300 bevindt zich vervolgens de 100-MA bij $9.300. Op dezelfde tijdsframe is daarnaast te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een afnemend opwaarts momentum toont waarbij de MACD op het punt staat om een bear cross te vormen. De Relative Strength Index (RSI) is het daarnaast niet gelukt om door de 50 te breken.
De komende uren zal waarschijnlijk duidelijk worden of de uitbraak uit het symmetrisch driehoekspatroon gepaard gaat met nieuwe volatiliteit. Indien de koers aan de onderzijde uitbreekt dan is het goed mogelijk dat de $8.800 opnieuw opgezocht gaat worden.

Ethereum (ETH) beweegt zijwaarts, bitcoin SV (BSV) de grootste daler

Tot slot is bij de altcoins een soortgelijk beeld van consolidatie waar te nemen. Ethereum (ETH) zakt een kleine 0,4 procent in waarde en is nu $226,46 waard. Bitcoin SV (BSV), de nummer 6, is op dit moment $156 waard na 1,4 procent te zijn gedaald. Hiermee is BSV de grootste daler van de top 10 op basis van marktkapitalisatie.
Daarnaast is te zien dat IOTA (MIOTA), net buiten de top 20, aardig kan stijgen. De altcoin staat 5,2 procent in de plus wat waarschijnlijk te maken heeft met nieuwe ontwikkelingen binnen het project.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie