Timo Bult Timo Bult
01/07/2019 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2019 08:02

Bitcoin (BTC) koers zakt door supports maar vormt mogelijk double bottom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) op 26 juni flink terugzakte, leek de koers aanvankelijk nog te herstellen. Op zondag zakte de koers echter opnieuw een flink stuk naar beneden waarmee het weer onder de 100- en 200- hourly moving average (MA) terechtkomt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.938 waard volgens CoinMarketCap. Dit betekent dat BTC in de afgelopen 24 uur met ruim 7,4% in waarde daalde. Ook de rest van de cryptomarkt laat donkerrode cijfers zien, met als grootste daler EOS (-6,1%).
De totale marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met $20 miljard afgenomen en staat daarmee nu op $316,9 miljard. Houden we dit tegen de marktkapitalisatie van bitcoin van $194,5 miljard dan zien we een lichte daling van de bitcoin dominantie. Deze staat nu namelijk op 61,4%.
Bitcoin wist de afgelopen dagen enigszins te herstellen en handelde voor het grootste deel van de afgelopen twee dagen boven de support op $11.500. Gisterochtend begon de koers echter weer te dalen.
Het brak zowel de 100-MA en de $11.500, waar bitcoin aanvankelijk nog even support leek te vinden. Echter zakte de koers uiteindelijk in een snelle beweging door de $11.500. De volgende halte was $11.000, waar ook eerst support gevonden leek te worden.
Bitcoin steeg weer even naar $11.200 echter bleek deze stijging niet duurzaam. Uiteindelijk zakte de koers nog verder terug en werd er support gevonden op ongeveer $10.600.
Er bestaat een kans dat de BTC-koers een zogenaamde double bottom vormt op de uurlijkse grafiek. Deze formatie signaleert een mogelijke trendommekeer voor de korte termijn. Hiervoor moet de koers echter support vinden in de prijszone $10.300 en $10.500.
Voor de korte termijn vormt bitcoin op dit moment echter een duidelijke neerwaartse trendlijn. De eerstvolgende resistance ligt op ongeveer $11.000. Support kan mogelijk gevonden worden op $10.500. Voor de langere termijn dient bitcoin boven de $10.000 te blijven om het bullish momentum intact te houden, aldus Crypto Insider David in zijn wekelijkse bitcoin koersanalyse.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie