Timo Bult Timo Bult
03/01/2020 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2020 14:00

Bitcoin (BTC) koers zakt even door de $7.000 maar stijgt vervolgens met meer dan $500 in waarde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hash rate blijft maar stijgen!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat de bitcoin (BTC) koers gisteren aan het eind van de middag flink begon te dalen, heeft de koers zich vannacht flink kunnen herstellen. Uiteindelijk kon BTC met net iets meer dan $500 in waarde stijgen, en dat binnen enkele uren tijd. Naast bitcoin kleurt ook de top 10 cryptocurrencies groen.
Ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, staat 2% in de plus en stijgt daarmee naar een waarde van $132,50, aldus prijsinformatiewebsite CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) staat ook in de plus, al kon de altcoin niet zoveel stijgen als bitcoin en ethereum. XRP staat 1% in de plus en is nu $0,1934 waard.
De grootste stijger is bitcoin cash (BCH). De nummer 5 is nu $213,70 waard na een stijging van 5,2%. Al met al steeg de totale marktkapitalisatie, de marktkapitalisaties van alle cryptocurrencies bij elkaar, met $4,5 miljard naar een waarde van $194,5 miljard. De bitcoin dominantie staat op 68,4%, een kleine toename ten opzichte van 24 uur geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Sinds 29 december waren er vrijwel geen grote prijsbewegingen te zien in de bitcoin koers. BTC handelde in een lichte neerwaartse trend en kwam zo steeds dichterbij de $7.000. Gisteren kwam daar verandering in, toen de BTC koers plotseling begon te dalen.
Deze daling bracht bitcoin uiteindelijk onder de $7.000 met een low van $6.854. Vervolgens begon bitcoin juist weer te stijgen. De koers steeg binnen enkele uren tijd vanaf de eerdergenoemde low naar een high van $7.361. Een precieze reden voor deze stijging van meer dan $500 is niet bekend. Sommigen stellen dat de actie van de Verenigde Staten, waarbij het de Iraanse generaal Qassem Suleimani doodde, er mee te maken kan hebben. De hypothese is dat de aanval op de generaal onzekere tijden veroorzaakt en dat BTC, net als goud, een veilige haven kan bieden.
Bitcoin lijkt nu net iets boven de $7.300 weerstand te ondervinden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.329 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Bij een eventuele correctie naar beneden is de prijszone bij $7.200 belangrijk om in de gaten te houden. Omhoog ligt de eerstvolgende belangrijke weerstand bij $7.600.
Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie