Timo Bult Timo Bult
18/02/2021 08:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2021 08:58

Bitcoin (BTC) koers zakt na nieuwe ATH, spektakel bij de top altcoins na +50% stijging!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zakt na nieuwe ATH, spektakel bij de top altcoins na +50% stijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen uren hebben we weer flinke stijgingen gezien. Zo zetten bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nieuwe all-time highs (ATH) neer. Daarnaast zien we weer een flinke verschuiving binnen de top 5 cryptocurrencies met Binance coin (BNB) in de hoofdrol. In dit artikel lees je alles over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt!

Bitcoin (BTC) prijs zakt na aantikken nieuwe ATH

Sinds maandag heeft bitcoin grote stappen gezet. De koers steeg sinds begin deze week met 15% in waarde en tikte gisteravond een nieuw prijsrecord aan. De nieuwe ATH van bitcoin komt hiermee op $52.640 op cryptocurrency exchange Coinbase te liggen. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin echter wat terug te zakken.
Vanochtend dipte bitcoin even snel terug tot $51.300 maar die dip werd al vrij snel weer opgekocht. Op het moment van schrijven lijkt er van een nieuwe aanval op de ATH nog geen sprake te zijn. Bitcoin lijkt namelijk nog steeds iets terug te zakken. Bitcoin is op dit moment $51.821 waard op Coinbase.
Voor de korte termijn ligt ongeveer bij $51.600 een mogelijke support. Hieronder is de $50.600 een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden, mocht de koers door de eerdergenoemde steunzone breken. Dit is tevens waar de 50-uurs Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt. Het grotere spektakel is op dit moment bij de altcoins te vinden!

Ethereum (ETH) zet nieuwe ATH neer, ripple (XRP) glijdt verder af

Ten eerste zien we dat ethereum zo’n 7 uur geleden een nieuwe ATH neer heeft kunnen zetten. De hoogste prijs die ETH ooit bereikte is $1.914. De magische grens van $2.000 komt nu dus zeer dichtbij! Kijken we verder naar beneden op de ranglijst op basis van marktkapitalisatie dan zien we daar een opvallende verschuiving.
Binance coin staat namelijk ten opzichte van 24 uur geleden bijna 50% in de plus. Het overstijgt hiermee in een beweging ripple (XRP), cardano (ADA) en polkadot (DOT). BNB is nu op de vierde positie te vinden en is nu de tweede grootste altcoin op de markt (exclusief stablecoin USDT). Ripple zakt af naar de 7e plek.
Cardano kon desalniettemin flink stijgen en staat 8,9% in de plus. De $1 is echter nog altijd niet gebroken door ADA. Al met al steeg de totale marktkapitalisatie van de markt weer met 3%. Hiermee nadert de totale waarde van de markt de $1,6 biljoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie