Timo Bult Timo Bult
24/07/2019 07:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2019 07:50

Bitcoin (BTC) koers zakt onder de $10.000 nadat dalende trendlijn standhoudt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_zakt_onder_de_10000_dollar_nadat_dalende_trendlijn_standhoudt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een zee van rood, dat is het beeld deze ochtend van de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) blijft de dalende trendlijn volgen en zakt verder terug en trekt de altcoins met zich mee. Er is echter alsnog positief nieuws te vinden, een fundamental laat namelijk een bullish signaal zien.
De bitcoin (BTC) koers duikt onder de $10.000 en is volgens CoinMarketCap op dit moment $9.698 waard na in de afgelopen 3,7% in waarde te zijn gedaald. Aangezien ook de altcoins de afgelopen 24 uur flink daalden, blijft de bitcoin dominantie op 65% staan.
De grootste daler binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is bitcoin SV (BSV). De altcoin staat 5,7% in de min en is daarmee $162,6 waard. EOS is op dit moment met een stijging van 1,45% de enige stijger en heeft daarmee een waarde van $4,09. Ten slotte zien we dat TRON (TRX) buiten de top 10 is gevallen en plaats heeft gemaakt voor stellar (XLM).
De afgelopen dagen vormde de bitcoin koers een dalende trendlijn na de dagen ervoor nog juist een stijgende trendlijn te hebben gevormd. Gisteren rond 22:00 leek het er even op dat BTC boven de bearish trendlijn uit ging breken.
Uiteindelijk zakte de koers in de uren na het testen van deze lijn alsnog terug. Een low werd gevormd op $9.569. Bitcoin consolideert nu in dit prijsgebied met de eerstvolgende belangrijke support op $8.800.
In het geval de bitcoin koers weer wat weet te stijgen, dan zal het waarschijnlijk opnieuw flinke weerstand tegen gaan komen bij de trendlijn. Die weerstand ligt op dit moment op ongeveer $9.900. Bij een verdere daling kan de $9.100 eventueel support bieden.
Tot slot geven twee fundamentele factoren mixed signals. Zo is er de fundamental die laat zien dat de hoeveelheid Amerikaanse dollars die bitcoin instroomt op dit moment hoger ligt dan tijdens de vorige bubbel wat zou suggereren dat meer mensen bitcoin kopen dan tijdens de vorige bubbel.
https://twitter.com/DeaterBob/status/1153831860025221120
Echter is er een andere fundamentele factor, namelijk het aantal actieve Bitcoin-adressen, dat juist een bearish signaal afgeeft. Dit aantal is in de loop van juli namelijk met bijna 50.000 adressen afgenomen.


Heb je van ‘t weekend de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie