Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2021 15:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2021 15:57

Bitcoin (BTC) koers zal wellicht verder dalen door verhoogde verkoopdruk tijdens Chinees Nieuwjaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zal wellicht verder dalen door verhoogde verkoopdruk tijdens Chinees Nieuwjaar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De aankomende Chinese nieuwjaarsviering kan een directe impact hebben op de koers van bitcoin (BTC) en wellicht een negatieve. Dat meldt Stack Funds, een cryptocurrency investeringsmaatschappij uit Singapore, op 28 januari.
De koers van bitcoin zou wellicht verder kunnen dalen doordat de verkoopdruk verhoogt tijdens het Chinese nieuwe jaar, ook bekend als het Lentefeest of Lunar New Year, dat op 12 februari begint. Dat komt omdat Chinese bitcoin-miners vaak ervoor kiezen om hun bitcoin reserves te verkopen tijdens deze vakantie.
De nieuwjaarsviering duurt een week lang en historisch gezien gaat deze periode vaak gepaard met een daling van de bitcoin koers. Volgens het onderzoek is de zogeheten miner position index (MPI) recent naar een nieuwe hoogtepunt gestegen. Dat meldde onlangs ook Ki Young Ju, CEO van onderzoeksbureau CryptoQuant:


Het is een van de redenen waarom Ju momenteel bearish is over de markt. Lennard Neo, hoofd onderzoek van Stack Funds, zegt dat in verband met de vakantie we wellicht nog niet de bodem hebben gezien voor de bitcoin koers:

“Met de aanstaande Chinese nieuwjaarsvakantie verwachten we dat deze verkoopdruk op korte termijn zal aanhouden, wat goede toegangsmogelijkheden biedt voor marktdeelnemers. We verwachten ook dat deze volatiliteit de komende weken zal aanhouden, waardoor verdere correcties onder druk komen te staan voor Bitcoin-prijzen.”

Toch bestaat natuurlijk ook de kans dat investeerders juist deze periode gebruiken om bij te kopen en dat zou wellicht juist de prijs omhoog kunnen brengen. Chinezen geven namelijk historisch gezien ook veel uit tijdens deze vakantie.
Stack Funds kondigde nog begin dit jaar aan dat het een bitcoin-fonds zal lanceren in het eerste kwartaal van 2021: de BTCX100 Bitcoin Fund.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie