Timo Bult Timo Bult
09/10/2020 16:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2020 16:23

Bitcoin (BTC) koers zet opwaartse beweging door, handelsvolume stijgt hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers zet opwaartse beweging door, handelsvolume stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) koers goed kon profiteren van het bullish nieuws omtrent Square. De betalingsgigant van Twitter CEO Jack Dorsey maakte namelijk uit het niets bekend dat het $50 miljoen aan bitcoin heeft gekocht. Dit zorgde voor een impuls die bitcoin uiteindelijk uit een symmetrische driehoek liet breken.

Bitcoin (BTC) breekt bull flag, wat nu?

Na de uitbraak uit het driehoekspatroon stuitten de bulls op weerstand bij $10.950. Sinds donderdagavond 19:00 zakte bitcoin vervolgens weer iets terug. De koers vormde zodoende een bull flag, een patroon dat vaak voor komt in een situatie waarin de koers hard stijgt.
Uiteindelijk kon bitcoin ook uit dit patroon breken en versnelde BTC rond het middaguur. Deze versnelling bracht de bitcoin prijs van een prijs van $10.870 tot een high van $11.111,11. Dit is nu het obstakel dat de bulls dienen te breken willen zij een verder herstel doorzetten.
Mocht bitcoin ook door deze zone breken dan ligt de weg naar ongeveer $11.500 vrijwel open. Ook Crypto Insider Michiel benoemt dit prijsniveau als een belangrijk gebied om in de gaten te houden. Lees hier zijn vandaag verschenen analyse van de huidige situatie waarin Michiel zowel ingaat op de bullish als bearish kijk!

Altcoins gaan lekker

De prijsontwikkelingen zijn niet alleen bij bitcoin goed. Ook de altcoins laten op dit moment mooie bewegingen maken. Zo kleurt de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie op dit moment groen.
Ethereum (ETH), de grootste altcoin, voegt ten opzichte van 24 uur geleden 4,4% aan waarde toe. ETH komt hiermee op een waarde van $364,80 te staan. Het is hopen dat ETH deze beweging de komende tijd door kan zetten om die belangrijke $400 weer op te kunnen zoeken!
Chainlink (LINK) is weer de grote uitblinker. De nummer 7 lijkt eindelijk door de $10 te kunnen breken, of doet daar in ieder geval op dit moment een poging toe. LINK stijgt 12,8% in waarde en is nu $10,50 waard.

Handelsvolume ziet harde stijging, fundamentals zijn goed

Kijken we naar de gehele markt dan zijn er over de afgelopen 24 uur een aantal goede ontwikkelingen te zien. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, steeg 2,5% en staat nu op $352,5 miljard. Een interessanter gegeven is wellicht de toename in handelsvolume.
Volgens CoinMarketCap nam het totale handelsvolume namelijk met maar liefst 17% toe over de afgelopen 24 uur. Hiermee werd er voor $123,5 miljard aan crypto verhandeld. Bitcoins dominantie verloor iets ten opzichte van de altcoins en staat nu op 58,2%.
Ondertussen zijn de fundamentele ontwikkelingen betreft het Bitcoin netwerk ook nog steeds bullish. Vandaag nog bereikte de hash rate een nieuwe all-time high, en brak de bitcoin prijs een stokoud record.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie