Bitcoin (BTC) koers zet opwaartse beweging door, handelsvolume stijgt hard

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) koers goed kon profiteren van het bullish nieuws omtrent Square. De betalingsgigant van Twitter CEO Jack Dorsey maakte namelijk uit het niets bekend dat het $50 miljoen aan bitcoin heeft gekocht. Dit zorgde voor een impuls die bitcoin uiteindelijk uit een symmetrische driehoek liet breken.

Bitcoin (BTC) breekt bull flag, wat nu?

Na de uitbraak uit het driehoekspatroon stuitten de bulls op weerstand bij $10.950. Sinds donderdagavond 19:00 zakte bitcoin vervolgens weer iets terug. De koers vormde zodoende een bull flag, een patroon dat vaak voor komt in een situatie waarin de koers hard stijgt.

Uiteindelijk kon bitcoin ook uit dit patroon breken en versnelde BTC rond het middaguur. Deze versnelling bracht de bitcoin prijs van een prijs van $10.870 tot een high van $11.111,11. Dit is nu het obstakel dat de bulls dienen te breken willen zij een verder herstel doorzetten.

Mocht bitcoin ook door deze zone breken dan ligt de weg naar ongeveer $11.500 vrijwel open. Ook Crypto Insider Michiel benoemt dit prijsniveau als een belangrijk gebied om in de gaten te houden. Lees hier zijn vandaag verschenen analyse van de huidige situatie waarin Michiel zowel ingaat op de bullish als bearish kijk!

Altcoins gaan lekker

De prijsontwikkelingen zijn niet alleen bij bitcoin goed. Ook de altcoins laten op dit moment mooie bewegingen maken. Zo kleurt de gehele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie op dit moment groen.

Ethereum (ETH), de grootste altcoin, voegt ten opzichte van 24 uur geleden 4,4% aan waarde toe. ETH komt hiermee op een waarde van $364,80 te staan. Het is hopen dat ETH deze beweging de komende tijd door kan zetten om die belangrijke $400 weer op te kunnen zoeken!

Chainlink (LINK) is weer de grote uitblinker. De nummer 7 lijkt eindelijk door de $10 te kunnen breken, of doet daar in ieder geval op dit moment een poging toe. LINK stijgt 12,8% in waarde en is nu $10,50 waard.

Handelsvolume ziet harde stijging, fundamentals zijn goed

Kijken we naar de gehele markt dan zijn er over de afgelopen 24 uur een aantal goede ontwikkelingen te zien. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, steeg 2,5% en staat nu op $352,5 miljard. Een interessanter gegeven is wellicht de toename in handelsvolume.

Volgens CoinMarketCap nam het totale handelsvolume namelijk met maar liefst 17% toe over de afgelopen 24 uur. Hiermee werd er voor $123,5 miljard aan crypto verhandeld. Bitcoins dominantie verloor iets ten opzichte van de altcoins en staat nu op 58,2%.

Ondertussen zijn de fundamentele ontwikkelingen betreft het Bitcoin netwerk ook nog steeds bullish. Vandaag nog bereikte de hash rate een nieuwe all-time high, en brak de bitcoin prijs een stokoud record.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.561,60 Kopen
1
Bitvavo
€25.115,60 Kopen
2
Litebit
€25.391,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
€25.429,10 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...