Kevin Schijven Kevin Schijven
12/10/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 11:04

Bitcoin (BTC) koers ziet er bullish uit, investeerders houden recordbedrag vast, meldt Glassnode

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers ziet er bullish uit, investeerders houden recordbedrag vast, meldt Glassnode

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens Glassnode tonen de on-chain gegevens van Bitcoin (BTC) een zeer bullish plaatje voor de koers. Dat meldt het analysebedrijf in een nieuw rapport gepubliceerd op 11 oktober:

Ten eerste valt Glassnode op dat investeerders weigeren hun bitcoin te verkopen, ondanks dat de prijs het hoogst ligt in vijf maanden.

Investeerders die hun bitcoin voor de lange termijn vasthouden, oftewel de long-term holders (LTH), hebben maar liefst 2,37 miljoen ter waarde van zo’n $140 miljard in de afgelopen zeven maanden geaccumuleerd.

Deze LTH bezitten nu maar liefst 13,3 miljoen BTC, oftewel zo’n 70% van de totale voorraad. Aangezien maar 186.000 BTC werd gecreëerd in dezelfde periode, betekent dat deze LTH groep maar liefst 12,7 keer zo veel aan BTC heeft verzameld dan werd aangemaakt.

Glassnode meldt ook dat het Bitcoin netwerk in oktober eindelijk weer een boost in netwerkactiviteit ziet. Het aantal actieve adressen is deze maand al met 19% gestegen naar 291.000. Dat is het hoogst sinds de bull-run eind vorig jaar van start ging en een teken van een bullish momentum:

“Meer actieve marktdeelnemers zijn historisch gecorreleerd met een groeiende interesse in het actief tijdens bull-markten in een vroeg stadium.”

Aldus Glassnode. Ook de gemiddelde waarde van transacties is gestegen. Sinds medio september is de gemiddelde transactie gestegen naar meer dan 1,3 BTC. De laatste keer dat dit boven 1,6 BTC uitkwam, was tijdens de liquiditeitscrash in maart 2020 door de coronapandemie. Grotere transacties staan niet synoniem aan een koersstijging, maar duiden wel op een grotere en wellicht zelfs een institutionele kapitaalstroom.

Ook de derivatenmarkt ziet er bullish uit, meldt Glassnode. Dat is te zien aan een groeiende open interest, hogere prijzen in de futures markt ten opzichte van de spotmarkt en stijgende perpetual swap funding rates. In mei ging dat vooraf aan een aanzienlijke long squeeze.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie