Timo Bult Timo Bult
22/07/2021 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2021 16:35

Bitcoin (BTC) koers ziet ‘volatiliteitsuitbraak,’ deze altcoin stijgt +28%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers ziet 'volatiliteitsuitbraak,' deze altcoin stijgt +28%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de mooie uitbraak gisteren is bitcoin (BTC) vooralsnog niet verder gekomen dan $33.800. De bulls lijken even op adem te komen terwijl de bears nog altijd roet in het eten kunnen gooien. Wat zijn de prijsniveau’s om in de gaten te houden? Je leest het in deze marktupdate!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC) koers ziet vandaag weer kleine run

Gisteravond rond 20:00 bereikte bitcoin een high van $32.825 op crypto exchange Coinbase. En dat blijkt voor nu de grootste horde te blijven voor de bulls. Sindsdien handelde bitcoin rond $32.000. Vandaag rond 14:00 leek er dan eindelijk weer beweging in te komen.

Bitcoin begon toen namelijk te stijgen met op de uurlijkse grafiek een “volatiliteitsuitbraak,” aldus analist Will Celemente op Twitter:

Dit ging gepaard met een toename in handelsvolume en dus moeten we de komende uren de $32.800 weer in de gaten houden. Bij een uitbraak kan de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek bij $33.200 weerstand bieden.

Zien we hier weer een afwijzing dan blijft $32.000 een belangrijke steun voor de korte termijn. Hier vlak onder zien we de $31.500 die tevens als support kan fungeren, mocht bitcoin toch weer de daling inzetten.

Advertentie

Herovert ethereum (ETH) de $2.000?

Gisteren stegen een aantal altcoins nog met dubbele cijfers, vandaag ziet het er echter weer wat stabieler uit. Wel staat ethereum (ETH) nog 2,1% in het groen. Hiermee lijkt de grootste altcoin op de markt de $2.000 weer te kunnen heroveren. Een duidelijke bevestiging zou de komende uren moeten komen.

Verder staat cardano (ADA) ten opzichte van 24 uur geleden 0,8% in de min. Wel staat ADA daarmee weer vlak onder een waarde van $1,20, een mooie klim vanaf het laagste punt van net geen $1 eergisteren.

De grootste stijger van de top 100 is op dit moment opnieuw axie infinity (AXS). De nummer 53 staat maar liefst 28,5% in de plus. De volgende grootste stijger is stellar (XLM) met +14,5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie