Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koersstijging zorgt wellicht voor whale dump, wat betekent dit voor...

Bitcoin (BTC) koersstijging zorgt wellicht voor whale dump, wat betekent dit voor de koers?

- Advertentie -

De koers van bitcoin (BTC) schoot afgelopen nacht verrassend hard door en tikte even de $16.000 aan. Dat is een groei van 20% in enkele dagen, 50% in een maand en 100% dit jaar. De markt lijkt zich langzamerhand zelfs klaar te maken voor een nieuwe all-time high (ATH).

Toch is er reden voor voorzichtigheid, meldt Ki Young Ju, CEO van blockchain onderzoeksbureau CryptoQuant. Zogeheten bitcoin-whales, investeerders met een enorme hoeveelheid BTC in bezit, maken zich wellicht klaar om hun bitcoin op de markt te dumpen.

Ki Young Ju meldt op Twitter dat de ‘All Exchange Inflow Mean,’ het gemiddelde aan bitcoin dat verstuurd wordt naar cryptocurrency-exchanges, momenteel ook hard stijgt en zich nu in de “gevarenzone” bevindt.

Als deze gemiddelde toestroom boven de 2 BTC staat, dan betekent dit volgens CryptoQuant dat whales hun bitcoin op exchanges aan het storten zijn. Als deze whales enorme hoeveelheden bitcoin dumpen op de spotmarkt dan zullen we hoogstwaarschijnlijk een correctie in de prijs zien.

Alhoewel de onderzoeker waarschuwt voor een potentiële massale whale dump, verwacht hij niet dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Een andere dergelijke indicator, de 90 dagen moving average (MA) van de Exchange Whale Ratio, staat namelijk vooralsnog laag. Ki Young Ju meldt dat hij bullish blijft op de lange termijn, maar dat er wellicht enkele dips aankomen.

Mocht bitcoin door de $16.000 breken dan neemt de kans op een nieuwe ATH snel toe. Toch bestaat ook de kans dat we de komende dagen naar een support op zoek gaan, zoals Crypto Insider Michiel meldt in zijn nieuwste koersanalyse.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.631,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.674,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.708,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.724,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.909,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...