Timo Bult Timo Bult
12/06/2019 07:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2019 07:45

Bitcoin (BTC) komt opnieuw aan bij $8.000, toont voor de korte termijn bullish signalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisternacht tikte bitcoin (BTC) de $8.000 aan maar wist dit resistance-niveau niet te doorbreken. Na een dag vlak boven een belangrijke support te hebben gehandeld kwam bitcoin vannacht opnieuw aan bij de $8.000.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.960 op cryptocurrency exchange Coinbase na ongeveer 0,5% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Bitcoins dominantie neemt verder af na de goede prestaties van de altcoins. De totale marktkapitalisatie is $255,8 miljard tegen de marktkapitalisatie van bitcoin van $141,6 miljard. Hiermee komt de bitcoin-dominantie op 55,3% te staan, wat 0,3% lager is dan gistermiddag.
Gister dipte de bitcoin koers flink nadat het de $8.000 aan wist te tikken. Het vond na de correctie support op ongeveer $7.700. Vanaf dat punt begon de koers weer aan een nieuwe stijging waardoor de koers opnieuw bij de $8.000 wist te komen.
De $8.000 werd uiteindelijk aangeraakt na een snelle sprint. Zo steeg de koers binnen een uur tijd van ongeveer $7.800 naar een piek van $8.081. Opnieuw blijkt dat het gebied tussen $8.000 en $8.100 flinke weerstand biedt voor de bulls. 
Voor de korte termijn verwachten een aantal analisten, zoals FilbFilb, een stijging van de koers. FilbFilb baseert zijn verwachting op de marktkapitalisatie van de stable coin tether (USDT). Hem viel op dat de BTC/USD koers de bewegingen van tether’s marktkapitalisatie volgt:


Een andere analist, Financial Survivalism, stelt dat de huidige koers een accumulatie patroon vormt. Volgens hem is de doorbraak van $8.040 waarna het opnieuw terugzakt, zoals nu het geval is, een duidelijk signaal dat dit patroon bevestigd. Hierna zal de koers volgens hem de $8.000 kunnen doorbreken. Op dit moment zou de koers dus bezig zijn aan de throwback, aldus de analist in een tweet:


Deze verwachtingen van de twee analisten zijn vooral voor de korte termijn. Voor de langere termijn verwachten veel analisten nog een verdere correctie. Dit wordt vooral gebaseerd op het feit dat de BTC koers de wekelijkse 100 moving average (MA)-lijn nog geen enkele keer heeft aangeraakt sinds de recente prijsrally. Dit deed het tijdens de rally in 2017, toen bitcoin tot de $20.000 wist te stijgen, tot wel zeven keer.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie