Bitcoin (BTC) komt weer boven de $6.500 uit, ook voor altcoins begint november goed

0

Nadat de prijs van Bitcoin (BTC) eind oktober na weken rond de $6.500 geschommeld te hebben, een plotselinge duik tot rond de $6.350 maakt, heeft het zich begin november gestaag omhoog gewerkt. Nadat het afgelopen maandag en dinsdag al enige vorm van stabiliteit vertoonde boven de $6.400, kwam het op woensdag 7 november boven de $6.500 uit en bedraagt de BTC-prijs volgens de gegevens van CoinMarketCap op het moment van schrijven $6.540.

Bitcoin_BTC_komt_weer_boven_de_6500_dollar_uit_ook_voor_altcoins_begint_november_goed_grafiek

Daarmee heeft Bitcoin sinds het begin van de maand een winst geboekt van ongeveer 3,6%. Andere cryptocurrencies presteerden nog beter in dezelfde periode. Zo steeg Ethereum (ETH) van $198 naar $220 en boekte daarmee een winst van 11,1%. De waarde van EOS (EOS) ging van $5,20 naar $5,70 met 9,6% omhoog, maar de grootste uitblinker onder de altcoins was afgelopen week zonder meer Bitcoin Cash (BCH) dat met ongeveer 47% steeg tot een waarde van $620 op het moment van schrijven. Daarmee bereikte het een niveau waar het sinds begin september niet bovenuit is gekomen.

De reden voor de prijsstijging van BCH ligt achter een aangekondigde ‘hard fork’ die aanstaande is (15 november). Bij een dergelijke afsplitsing krijgen bezitters voor elke BCH (zelf een hard fork van Bitcoin) die zij bezitten, één token van nieuwe afgesplitste currency en dat maakt BCH momenteel een gewilde coin.

De waardestijging van Bitcoin Cash, dat de vierde grootste cryptocurrency op basis van totale marktwaarde is, heeft samen met de stijging van andere altcoins ertoe geleid dat de marktdominantie van Bitcoin gedaald is tot onder de 52%. In september was BTC nog goed voor 58% van de totale waarde van de markt voor cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws