Kevin Schijven Kevin Schijven
08/08/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2020 06:08

Bitcoin (BTC) krijgt in Noord-Amerika een veel grotere voorkeur dan in de rest van de wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) krijgt in Noord-Amerika een veel grotere voorkeur dan in de rest van de wereld

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is algemeen bekend dat bitcoin (BTC) de meeste populaire cryptocurrency op de markt is. Uit een nieuw onderzoek blijkt echter dat Noord-Amerikanen een veel grotere voorkeur voor bitcoin (BTC) tonen dan de rest van de wereld.


Blockchain onderzoeksbureau Chainalysis onderzocht onlangs de trends van de Noord-Amerikaanse cryptocurrency-markt van het afgelopen jaar. Het bedrijf meldt in het rapport, gepubliceerd op 6 augustus, dat de handel in bitcoin voor 72% verantwoordelijk is van het totale transactievolume van de crypto-markt in Noord-Amerika.
Altcoins (zonder stablecoins) zijn in tegenstelling maar verantwoordelijk voor 17% van het transactievolume van Noord-Amerikanen. Het rapport meldt in vergelijking dat in West-Europa altcoins op 21% ligt en in Oost-Azië staan altcoins voor zelfs 33% van het totale transactievolume. Altcoins zijn bijna twee keer zo prominent in Oost-Azië dan in Noord-Amerika.
Als het gaat om het transactievolume van alle cryptocurrencies, dan staat Noord-Amerika pas op de derde plek. Maar 14,8 procent van alle crypto-handel van de afgelopen 12 maanden werd in Noord-Amerika verwerkt. Het ligt daarmee achter West-Europa en Oost-Azie. West-Europa staat voor 17% en Oost-Azië voor maar liefst 33% van alle crypto-handel.
Het verschil is wellicht te verklaren doordat handelaren in Oost-Azië veel actiever zijn dan in Noord-Amerika. In vergelijking met Oost-Aziaten kiezen Noord-Amerikanen er vaker voor om te “hodlen.” Noord-Amerikaanse adressen hebben 29% van alle cryptocurrencies “geparkeerd” staan, meldt het rapport, terwijl dat voor Oost-Aziatische adressen maar 16% is.
Ook meldt het rapport dat in de maand juni ongeveer 90% van het totale transactievolume van transacties boven de $10.000 vandaan komt. Chainalysis zegt dat Noord-Amerika een gestage toename ziet aan institutionele investeerders die grote transacties uitvoeren. De hoeveelheid transacties boven de $1 miljoen is toegenomen van 46% tot 57%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie