Timo Bult Timo Bult
22/03/2021 17:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2021 17:48

Bitcoin (BTC) langzaamaan in het nauw, volgt een uitbraak? Ripple (XRP) stijgt opvallend hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) langzaamaan in het nauw, volgt een uitbraak Ripple (XRP) stijgt opvallend hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers sukkelt al een paar dagen onder de $60.000 en de bulls weten hier maar niet doorheen te breken. Al meer dan 10 dagen handelt bitcoin hierdoor zijwaarts. Bij de top 10 cryptocurrencies is gelukkig wel weer wat actie te vinden, dit keer wellicht in een onverwachte hoek!

Bitcoin (BTC) koers in gevecht met 4-uurs MA

Gistermiddag kwam de bitcoin koers onder de prijszone bij $57.000 terecht nadat het door de 4-uurs 50-Moving Average (MA) was gezakt. Bitcoin vond uiteindelijk een trede lager bij $55.500 steun en kon vanuit hier weer wat stijgen. De bulls deden vervolgens enkele pogingen om de $57.000 weer te breken, beide pogingen werden echter afgewezen.

Na de meest recente poging vanochtend, zakte bitcoin weer met bijna 4% in waarde. Dit ging gepaard met een relatief hoog verkoopvolume. Dit geeft mogelijk aan dat de bears in dit prijsgebied nog altijd de macht hebben. Op het moment van schrijven is bitcoin $57.100 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. Mogelijk komt er op korte termijn meer duidelijkheid over de richting van de koers.

Op 4-uurs grafiek zien we de 100-MA namelijk aan de onderzijde naderen. Deze bevindt zich nu op $55.994. Omhoog, bij $57.520, ligt juist de 50-MA. Zakt BTC onder de eerstgenoemde MA-lijn dan is een bezoek aan de support bij $54.000 niet uitgesloten. Hier iets boven bevindt zich daarnaast de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek. Dit zijn dan ook aan de onderzijde de belangrijkste prijsniveaus om in de gaten te houden.

Het huidige beeld is misschien saai. De koersbewegingen, of het ontbreken ervan, passen binnen een consoliderend koersverloop. Het blijft natuurlijk afwachten naar welke kant dit evenwicht uiteindelijk uitbreekt. Op de dagelijkse grafiek moet men nog altijd rekening houden met een bearish signaal in de vorm van een bearish divergence.

Ripple (XRP) lanceert, waarom?

Ten slotte werpen we nog even een korte blik op de top 10. Daar valt een altcoin op; ripple (XRP). XRP steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 17% in waarde terwijl de andere altcoins enigszins stabiel handelen. De stijging lijkt veroorzaakt te worden door een initiatief om XRP weer op de cryptocurrency exchanges te krijgen. Daarover lees je hier meer!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie