Timo Bult Timo Bult
22/06/2020 15:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2020 15:18

Bitcoin (BTC) lijkt weer voorzichtig in beweging te komen en trotseert de $9.500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) lijkt weer voorzichtig in beweging te komen en trotseert de $9.500

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een periode van weinig volatiliteit lijkt de bitcoin (BTC) koers eindelijk weer een beetje in beweging te komen. Na support te hebben gevonden, stijgt bitcoin nu weer richting de weerstandszone bij $9.500.

Bitcoin (BTC) stijgt een kleine $250 in waarde

De afgelopen dagen handelde bitcoin in een lichte neerwaartse trend richting de support-zone bij $9.300-$9.250. Na hier op 19 juni aan te zijn gekomen veranderde de neerwaartse trend in een zijwaartse beweging waarna de eerdergenoemde support-zone nog een aantal keer werd getest.
Na de meest recente test, afgelopen nacht, stuiterde bitcoin aardig omhoog. Zodoende kon het van een low van $9.267 op cryptocurrency-exchange Coinbase naar een high van op dit moment $9.508 stijgen. Hier stuit bitcoin nu op de 100-MA op de 4-uurs grafiek.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.464. De komende uren zullen spannend worden. Een doorbraak door deze MA kan namelijk een verdere stijging richting de $9.600 inhouden. Mocht bitcoin vandaag boven de $9.400 stand kunnen houden, dan breekt bitcoin daarnaast ook weer boven de 50-dagen MA.
Op de lagere tijdsframes is te zien dat het handelsvolume ook weer langzaam begint aan te trekken als gevolg van de opwaartse beweging die bitcoin nu maakt. In de situatie waarin de koers toch weer terugzakt dan blijft voor nu de support-zone bij $9.300 tot en met $9.250 het belangrijkst om in de gaten te houden.

Altcoins voorzichting in het groen

Naast bitcoin beginnen ook een aantal altcoins te stijgen. Ethereum (ETH) blinkt binnen de top 10 cryptocurrencies uit. De grootste altcoin staat op dit moment namelijk 2,8 procent in de plus en is nu $237,25 waard. ETH is hiermee de grootste stijger van de top 10.
Rond de 10e plek woedt de strijd om plek 10 voort. Crypto.com coin (CRO) komt de top 10 weer binnen nadat het met een stijging van 2 procent cardano (ADA) inhaalt. Cardano kon de afgelopen 24 uur met 1,7 procent in waarde stijgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie