Rico Engelbarts
04/10/2018 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:46

Bitcoin (BTC) maakt kleine rebound, crypto markt voegt $4 miljard toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_maakt_kleine_rebound_crypto_markt_voegt_4_miljard_dollar_toe

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Waar de prijs van Bitcoin (BTC) sinds het begin van deze maand geleidelijk daalde van rond de $6.600 tot onder de $6.500 en daarmee onder een support level uitkwam dat het enkele weken in stand wist te houden, is het afgelopen nacht vrij plotseling weer gestegen tot net geen $6.600. Sindsdien schommelt de BTC-prijs redelijk stabiel rond de $6.590. Met de prijsstijging van Bitcoin steeg de totale marktwaarde voor cryptocurrency met $4 miljard tot bijna $219 miljard.
bitcoin_BTC_maakt_kleine_rebound_crypto_markt_voegt_4_miljard_dollar_toe_grafiek
Het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin ligt echter nog altijd onder de $4 miljard, wat wordt gezien als een bearish indicator voor de BTC-prijs op de korte termijn. Om een zinvolle rally op de korte termijn te genereren vereist Bitcoin dagelijkse handelsvolumes van boven die $4 miljard. Als het volume van BTC niet hoger wordt naar aanleiding van de plotselinge stijging van afgelopen nacht, behoort een eveneens plotselinge daling van de crypto-markt op de korte termijn tot de mogelijkheden.
Voorafgaand aan de bescheiden rebound van vannacht vertoonde Bitcoin de laagste volatiliteit in ongeveer 15 maanden, volgens gegevens van bitvol.info. De volatiliteit is gedurende het grootste gedeelte van 2018 flink minder geworden, wat door sommigen toegeschreven wordt aan de handel in BTC-futures. In tegenstelling tot wat veel mensen denken leidde de introductie van BTC-futures tot een daling van de grote koersschommelingen voor Bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie