Timo Bult Timo Bult
07/07/2021 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 16:11

Bitcoin (BTC) maakt zich op voor nieuwe test, deze altcoin stijgt maar liefst 46%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) maakt zich op voor nieuwe test, deze altcoin stijgt maar liefst 46%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers handelt nog altijd vlak onder de $35.000, een belangrijke weerstand op de weg naar een verder herstel. De bulls voeren opnieuw de druk op maar hebben een hele kluif aan de 200-moving average op de 4-uurs grafiek.

Grayscale’s bitcoin ETF ‘halveert’, vlak voor BTC halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers boven 50-MA met kleine bullish divergence 

Gisterochtend zagen we hoe bitcoin een nieuwe aanval uitvoerde op de weerstand bij $35.000. Die poging resulteerde echter in een nieuwe afwijzing met een daling terug naar $33.500. Van daaruit wisten de bulls BTC opnieuw omhoog te duwen om vanmiddag een nieuwe poging te doen.

Hier zien we een lichte bullish divergence op de 4-uurs grafiek. De koers wist namelijk vooralsnog niet uit te breken en zet ongeveer een gelijke top neer al de test van gisterochtend. De Relative Strength Index (RSI) toont echter wel een hogere top, al gaat het om een klein verschil. Toch zou dit een eerste teken kunnen zijn dat de koers kan gaan uitbreken nu het momentum positiever lijkt te worden.

Mocht het lukken dan ligt bij $35.200 meteen het volgende obstakel: De 200-MA op de 4-uurs grafiek. Sinds bitcoins enorme correctie in mei is de koers na drie tests niet meer boven deze MA uitgekomen. We zullen snel genoeg weten of het dit keer eindelijk wel lukt!

Advertentie

Polkadot (DOT) blinkt uit met mooie stijging

Vergelijken we de bitcoin prijs met 24 uur geleden dan is er niet heel veel verschil. BTC is namelijk nu 1,5% meer waard dan een etmaal geleden. Ditzelfde geldt voor ethereum (ETH) dat nu $2.341 waard is. Polkadot (DOT) blinkt daarentegen uit binnen de top 10.

DOT, de nummer 9, staat namelijk bijna 8% in de plus! Verder zien we solana (SOL) langzaam richting de top 10 stijgen na weer 8,6% in waarde te zijn gestegen. De grootste stijger van de top 100 is axie infinity (AXS). Die altcoin staat met maar liefst 46,6% in de plus. Ook harmony (ONE) valt op met een stijging van 32%. Voor de kleinere altcoins helemaal geen slechte dag dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie