Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/08/2020 08:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2020 08:44

'Bitcoin (BTC) markt voelt anders aan,' aantal actieve wallets nadert highs van 2017

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) markt voelt anders aan,' aantal actieve wallets nadert highs van 2017

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nieuwe on-chain data impliceert dat de vraag naar bitcoin (BTC) van nieuwe investeerders aan het toenemen is en het huidige niveau hetzelfde niveau van 2017 nadert toen de koers de $20.000 bereikte. Dit werd opgemerkt door de CEO van RoundBlock Capital, Brock Connelly, die stelt dat de markt anders aanvoelt nu het aantal dagelijkse actieve adressen toeneemt.


Na de stijging van 28% van de cryptocurrency in de afgelopen drie weken kampt het nu met lichte weerstand rond zijn huidige koers. Sindsdien zijn ook de altcoins gestabiliseerd, wat ook kan wijzen op het begin van een nieuwe accumulatiefase.
Hoewel de recente BTC-prijsacties sterk waren, kent het digitale goud een goede reden om een ​​weerstand rond de $11.700 tot $12.000 te zien. Historisch gezien heeft $12.000 gediend als een sterk weerstandsniveau en elke poging om een ​​wekelijks candle erboven te eindigen resulteerde in de afgelopen twee jaar tot langdurige correcties.
Ondanks dat de situatie niet optimaal is, is er ook ruimte voor optimisme. In de afgelopen weken heeft BTC zich net onder het niveau geconsolideerd. Wanneer een consolidatie nabij een belangrijk weerstandsgebied plaatsvindt kan dit worden beschouwd als een teken van optimisme.
Technisch analist Edward Morra suggereerde dat spottraders op Coinbase en Bitstamp het bereik van $11.600 tot $11.700 verdedigen. De overvloed aan kooporders in het ondersteuningsgebied zou de kans op een grote terugval kunnen verkleinen.


Een andere reden voor optimisme is de winstgevendheid zijn van de BTC-adressen. Volgens IntoTheBlock maakte, op het moment van de tweet, 93,76% van alle Bitcoin-adressen winst.

“Het Bitcoin-netwerk heeft in totaal 702,11 miljoen adressen, waarvan 30,99 miljoen momenteel een saldo in BTC hebben. Tegen de huidige prijs van $11.758,8 profiteert 93,76% van de adressen met een saldo momenteel van hun BTC.”

Wanneer de meeste adressen winst maken, vermindert dit de noodzaak om BTC op korte termijn te verkopen. Al wordt dit nog niet vertoond, gezien de koers nu gestagneerd is, kan dit in de dichtbije toekomst ervoor zorgen dat de weerstand doorbroken wordt.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie