Rico Engelbarts
05/07/2020 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2020 06:04

Bitcoin (BTC) met 78% gestegen sinds maart en hodlers nemen toe, zegt CoinGecko in kwartaalverslag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) met 78% gestegen sinds maart en hodlers nemen toe, zegt CoinGecko in kwartaalverslag

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

“De gemiddelde maandelijkse prijs van bitcoin (BTC) is nu 78% gestegen ten opzichte van de bodem van maart. Het gemiddelde totale handelsvolume van bitcoin vertoont echter een neerwaartse trend die kwartaal-op-kwartaal met 20% daalt.”
Dat deelt CoinGecko in het eerste deel van het crypto kwartaalverslag van Q2 2020. Ook zag de totale marktkapitalisatie van crypto in het tweede kwartaal een stijging van 44,5%. Daarentegen daalde het spot-volume hard met 55%. Hierbij lijkt het dat de trend verschuift, want normaal zit er tussen de marktkapitalisatie en de spot-volumes een gezonde correlatie.
Het houdt hier nog niet op, want het rapport erkent nog meer waarnemingen die tegenstrijdig zijn met trends die in de eerdere jaren wel plaatsvonden. Zo zag het vertrouwen in crypto een daling door de krach in maart, maar nog belangrijker is dat veel meer traders overstappen naar DeFi en derivaten. Een lichtpuntje is wel dat meer mensen bitcoins hodlen voor de lange termijn, wat ook bevestigd wordt door analyse bedrijf Glassnode.


Het hodlen van bitcoins voor de lange termijn betekent doorgaans dat investeerders in de toekomst een stijging verwachten. Toch lijkt de langverwachte bullrun niet op korte termijn plaats te vinden, volgens crypto handelaar en -analist Josh Rager, zijn er zichtbare tekenen van compressie die wijzen op verhoogde prijsvolatiliteit in de komende weken.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1278905154348232704
Daarnaast ziet Rager dat er een sombere doch realistische kans is dat bitcoin boven de $10.000 uitstijgt en weer crasht. Aan de andere kant ziet hij ook de mogelijkheid dat wanneer de cryptocurrency boven de $10.000 komt, bullish investeerders er alles aan zullen doen om de koers te stimuleren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie