Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) mixer CEO krijgt megaboete van FinCEN

Bitcoin (BTC) mixer CEO krijgt megaboete van FinCEN

- Advertentie -

Larry Dean Harmon, oprichter van Bitcoin (BTC) mixers Helix en Coin Ninja, ontvangt een boete van maar liefst $60 miljoen van de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Dat kondigt FinCEN aan in een persbericht gepubliceerd op 19 oktober.

Bitcoin mixers zijn diensten waarmee investeerders hun privacy proberen te beschermen. Het laat gebruikers hun bitcoin ‘mixen’ met die van andere personen zodat de bitcoin moeilijker te traceren is op de blockchain.

Deze worden echter ook gebruikt in witwaspraktijken om sporen te wissen. Daarom accepteren meerdere cryptocurrency-exchanges geen bitcoin die afkomstig zijn van een mixer.

Volgens het persbericht zouden Helix en Coin Ninja opereren als ongeregistreerde money services businesses (MSB). De mixer diensten van Harmon zouden naar verluidt miljoenen dollars aan cryptocurrencies hebben witgewassen voor meerdere darknet marktplaatsen.

Van juni 2014 tot en met december 2017 voerde Helix meer dan 1.225.000 transacties uit voor zijn klanten en was het gekoppeld aan virtuele valuta wallet-adressen die meer dan $311 miljoen dollar hebben verzonden of ontvangen.

Aldus FinCEN. Harmon werd al in februari dit jaar opgepakt en moet nog in een afzonderlijke strafrechtszaak terechtstaan voor witwaspraktijken. Hij wordt verbonden met de inmiddels gesloten darknet marktplaats AlphaBay.

Dit is de eerste keer dat de FinCEN actie onderneemt tegen bitcoin mixers. Het is ook de eerste keer dat het gebruik van een bitcoin mixer expliciet door de Amerikaanse ministerie van Justitie wordt aangemerkt als “crimineel” en dat kan verdere gevolgen hebben.

Eerder dit jaar lekte de zogeheten ‘FinCen Files‘ uit waaruit bleek dat veel grote banken wereldwijd bewust meededen aan het witwassen van maar liefst $2 biljoen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.114,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.163,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.183,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.200,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.377,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...