Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) mixers konden zijn diefstal niet verbergen, Microsoft werknemer krijgt 9...

Bitcoin (BTC) mixers konden zijn diefstal niet verbergen, Microsoft werknemer krijgt 9 jaar celstraf

- Advertentie -

De 26-jarige Oekraïner Volodymyr Kvashuk, een voormalig programmeur bij Microsoft, is door de rechtbank van Seattle schuldig bevonden van fraude van meer dan $10 miljoen. Hij ontvangt een gevangenisstraf van negen jaar, blijkt uit een persbericht van het Amerikaanse minister van Justitie.

Toen Kvashuk tussen 2016 en 2018 bij Microsoft werkte had hij enorme hoeveelheden aan currency stored value (CSV) gestolen, voornamelijk in de vorm van digitale cadeaubonnen. Deze verkocht hij vervolgens online en gebruikte de opbrengsten om onder andere een huis van $1,6 miljoen te financieren, alsmede een Tesla auto van $160.000.

Tevens maakte hij gebruik van zogenaamde bitcoin (BTC) mixers. Deze mixers husselen de bitcoin transacties van mensen door elkaar waardoor het moeilijker wordt om de transacties nog via de blockchain te volgen.

Vervolgens deed hij nepaangifte bij de Amerikaanse Belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), waarin hij beweerde de bitcoin als gift te hebben ontvangen. Ryan Korner van de IRS zegt:

Kvashuks criminele daden van diefstal van Microsoft, en het daaropvolgende indienen van valse belastingaangiften, is de eerste bitcoin-zaak van het land met een belastingcomponent. De veroordeling van vandaag bewijst dat je geen geld kunt stelen via het internet en kunt denken dat bitcoin je criminele gedrag zal verbergen.

Kvashuk gebruikte ook de e-mailadressen van zijn collega’s om zijn diefstal te verbergen. Advocaat Brian Moran vindt het verwerpelijk:

Stelen van je werkgever is al erg genoeg, maar stelen en het laten lijken dat je collega’s schuldig zijn, vergroot de schade tot meer dan dollars en centen.

Kvashuk is door een jury veroordeeld voor onder andere vijf gevallen van fraude via e-mail, zes gevallen van witwaspraktijken, twee gevallen van identiteitsdiefstal en twee gevallen van het indienen van valse belastingaangiften. Hij moet $8.344.586 aan restitutie betalen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.380,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.099,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.142,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.159,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.197,40 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...