Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/05/2020 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2020 11:38

Bitcoin (BTC) mogelijk nog voor halving naar $10.000, gelooft eToro analist Simon Peter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mogelijk nog voor halving naar $10.000, gelooft eToro analist Simon Peter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met nog maar 9 dagen op de klok tot de derde bitcoin (BTC) halving maken veel bitcoin hodlers en traders zich klaar. De bitcoin halving zal er voor zorgen dat de beloning die de miners ontvangen voor het ontdekken van een nieuwe block, door de helft gehakt zal worden. Op het moment krijgen miners per ongeveer 10 minuten 12,5 BTC. Dit zal dus verlaagd worden naar 6,25 BTC per block.
In anticipatie op de halving schoot de koers van bitcoin deze week naar een high van $9.400, het hoogste niveau sinds 25 februari en maakte zo het verlies van de corona crisis goed. Simon Peter, analist bij de broker eToro gelooft dat de koers zelfs nog door zal klimmen naar een niveau van $10.000 nog voor de halving is gebeurd, aldus Peters in reactie aan Forbes. Peters gaf ook aan dat de bulls niet zullen wachten tot de halving is gebeurd om te kopen maar nu al hun posities vergroten.
Naast de halving zegt Peters dat er meerdere factoren zijn die er voor kunnen zorgen dat bitcoin sterk zal stijgen. Zo zouden miners zelf ook wachten met het verkopen van hun opbrengsten omdat zij geloven dat de koers gaat stijgen en deze op een later moment voor meer zouden kunnen verkopen. Ook zoeken mensen een veilige haven in deze turbulente tijd en krijgen Amerikanen hun stimulus funding die zij mogelijk gaan investeren in de cryptomarkt. Mogelijk stromen er dus veel nieuwe investeerders de markt in.
Hoe hoog de BTC koers kan gaan op de lange termijn ligt ook deels aan hoe de economie zich zal herstellen en in hoeverre er geld bijgedrukt zal worden. De impact die de fed heeft gehad met het opkoopprogramma op de USD is enorm. Peters zegt dat de vorige high van $19.000 een reëel doel is omdat veel mensen zullen vluchten in de nummer 1 crypto. In het jaar na de halving van 2016 schoot de koers van onder de $1.000 naar $20.000 in minder dan een jaar. Wie weet zien we met deze halving eenzelfde effect.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie